0

Ч ерно море се добра много трудно до равенството срещу Арда в мач от 12-я кръг на efbet Лига. Гостите от Кърджали бяха много близо до една от най-сериозните изненади в кръга, но допуснаха попадение дълбоко в добавеното време.

Феликс Ебоа Ебоа откри за Арда през първата част, а в продължението на срещата на стадион „Тича” Живко Атанасов се превърна в герой за своите, бележейки за 1:1, което се оказа и крайният резултат в мача. 

В първите минути на срещата Черно море владееше повече топката.

В 9-ата минута Дуду центрира към Васил Панайотов, но неговият удар с глава не бе точен.

Борислав Цонев стреля от дъгата на наказателното поле в 12-ата минута, но изстрелът му не затрудни Пламен Илиев.

Две минути след това Арда успя да поведе в резултата. Борислав Цонев центрира от корнер, а Феликс Ебоа Ебоа с глава насочи топката във вратата на Пламен Илиев за 1:0.

Асен Дончев навлезе в наказателното поле и отправи изстрел в 27-ата минута, но той бе прекалено слаб и не затрудни изобщо Анатолий Господинов.

В 50-ата минута Дуду центрира добре в наказателното поле, но ударът с глава на Клаудиу Кешеру мина покрай вратата. Десет минути след това Едгар Пашеко получи на добра позиция, елиминира Ебоа Ебоа, но стреля право в Анатолий Господинов.

В 67-ата минута Станислав Иванов прати топката във вратата на Пламен Илиев, но попадението не бе зачетено заради засада.

В следващите минути Черно море пробва домакински натиск в търсене на изравнителен гол, но без успех.

В добавеното време на срещата Клаудиу Кешеру с едно докосване намери Едгар Пашеко, а той пусна към Живко Атанасов, който изравни резултата на "Тича".

С равенството Черно море е вече с 15 точки, а Арда е с 11 точки в актива си.