0

С портният директор на Лудогорец Георги Караманджуков присъства на пресконференцията, на която беше представен новият старши треньор на отбора Игор Йовичевич.

Шефът на "орлите" сподели, че всички в клуба вярват, че това е правилният човек, тъй като неговите амбиции и цели съответстват с тези на разградчани.

"След като беше освободен г-н Георги Дерменджиев, спортно-техническият щаб се зае със задачата да намери подходящия и достатъчно авторитетен и можещ треньор. Искам да благодаря на Захари Сираков, който беше начело на представителния отбор в продължение на тези 45 дни. Имаше доста кандидати и доста имена бяха подложени на обсъждане. Радвам се, че в нито един момент името на г-н Йовичевич не беше сред цитираните в пресата, което означава, че всички разговори са преминали конфиденциално. Спряхме се на него поради доста причини. Мислим, че той ще е подходящият човек. Неговите амбиции и цели съответстват с тези на Лудогорец. Компромиси има и от двете страни в името на взаимната работа. Като футболист и треньор е бил на много места, което ще му помогне в работата", каза Караманджуков, след което разясни за състоянието на контузените Бърнард Текпетей и Антон Недялков.

"При Текпетей нещата вървят по график, за Недялков се надяваме да се завърне след паузата за националните отбори. Трябва да бъде на 100% готов", каза още спортният директор на "орлите".