0

Н овакът в елита Спартак Варна обяви официално новия си старши треньор.

Това, както твърди собственикът Павлин Николов, е един от архитектите на доброто представяне на „соколите” по времето на Александър Томаш, който пое ЦСКА – 36-годишният грък Кириакос Георгиу. Негов помощник пък ще бъде етническият арменец с български и немски паспорт Левон Апкарян.

Двамата бяха представени лично от Николов.

Преди малко повече от седмица Георгиу пое Академик Свищов, като стартира сезона в Северозападната Трета лига с победа. След като обаче получил офертата от Николов роденият в Атина гологлав спец, който е давал методически и селекционни съвети от доста време на „Коритото”, е постигнал съгласие с ръководството на крайдунавския тим да прекратят съвместно работата си.

За Георгиу това ще бъде втори период в Спартак Варна, след като бе начело на отбора през 2019-а година във Втора лига. Освен това, Кирякос е водил още Родопа и Оборище, като също така е бил и в щаба на Бруно Акрапович в Локомотив Пловдив.

Левон Апкарян е работил в Германия, а у нас има опит като помощник в Левски, Берое, Ботев Пловдив, Хебър и др. Бил е в екипа на Петър Хубчев в националния отбор.