0

Т реньорът на ЦСКА Александър Томаш даде пресконференция на Националния стадион "Васил Левски" преди гостуването в 10-ия кръг на Черно море във Варна. Той отново коментира всичко актуални въпроси около отбора.

"Добър ден на всички. Всеки един мач е важен и дава три точки. Изправяме се срещу доста стойностен отбор, в последните години и трудно се играе във Варна. Играл съм като футболист там. Треньорът Илиан Илиев е изградил не просто отбор, а семейство. Спазват се неговите правила. Нашата цел обаче е победа и трите точки", бяха встъпителните му думи.

"По вътрешен правилник имаме глоби. Това е процес, трябва ни време, но ние нямаме нужното време. Разполагам с прекрасни хора, добри футболисти. За мен най-важно е да създадем семейство. Неминуемо ще имаме проблеми, играта няма да е това, което искаме. Всеки един мач е важен и не можем да си позволим да подценяваме себе си. Казвам на футболистите, че във всеки мач играем срещу себе си. Аз съм играл като футболист и треньор срещу ЦСКА, знам каква е нагласата на противника. Аз ще се опитам да създам семейство и сме на прав път", добави той.

"Футболът е силата на ЦСКА. Срещу нас ще излезе отбор, който ще ни покаже нужното уважение. Всеки противник даже надскача възможностите си срещу ЦСКА. Във всеки мач и ние трябва да излизаме от зоната си на комфорт и да търсим победата. Да излизаме на терена с ореола на победители", продължи Томаш.

"Нормално - имаме кадрови проблеми. Кордоба няма да може да вземе участие в мача, има мускулни проблеми. Интензитетът е висок и като променим начина на работа е нормално да има леки неразположения. Това не трябва да бъде извинение. Лиъм Купър е в групата, ще решим за него непосредствено преди мача", каза още треньорът.

"Най-важното е, че съм много щастлив, че стадионът ни ще стане. Имам вътрешна информация, която няма да ви издам. ЦСКА домакинства навсякъде. Не е приятно, че не сме на стадиона си, но независимо на кой стадион сме, доставяме радост. Това са феновете,не ги интересува футболиста Х или треньора Х, а отбора", смята специалистът.

"Вижте, тези въпроси са интересни. Крайно време е треньорите в България да показваме взаимно уважение. Няма да кажа нищо лошо за който и да е колега. Само ще кажа така - ЦСКА е рекордьор по титли, не по втори места. Достатъчно ли е?", отговори той на въпрос какво мисли за това, че треньорът на Левски Станислав Генчев е отписал ЦСКА в борбата за титлата.

"Перфектна е комуникацията си с новия изпълнителен директор Радослав Златков. Той  е професионалист. ЦСКА не е само клуб, но и бизнес. Това е екипна работа - всеки един да дава мнението си в областта, в която е специалист. ЦСКА да бъде изведен там, където заслужава. Публиката е единствена на нивото, което заслужава ЦСКА. Нито отборът, нито клубът е това ниво", отсече Томаш. 

"От човешка гледна точка не толерирам такова поведение, независимо от колегата", каза той за наследника си в Спартак Варна Кириакос Георгиу, който бе атакуван от феновете на тима. 

"Аз съм си вкъщи. Знам какво представляваме аз и екипът ми. Радвам се, че запалваме „червената” общност. Ние трябва да бъдем факелът, но все още не сте видели това, което можем", завърши Александър Томаш.

Вратарят Густаво Бусато също присъства на пресконференцията на ЦСКА, редом до треньора.

"Когато се направи смяна на треньора, то е защото нещата не вървят добре. Вече срещу Томаш ние сме играли три-четири години в първенство. Винаги върши добра работата, където и да е бил. Сега е при нас и смятам, че е точният момент ЦСКА да се върна на мястото си - сред първите", каза бразилецът.

"Голяма гордост е да съм в ЦСКА. Тук съм от 6 години и мисля, че заслужавам да нося лентата на ЦСКА. Всеки треньор взима решение. Аз съм готов да водя ЦСКА към шампионска титла и ще се опитаме да постигнем тази цел", отговори вратарят на въпрос как се чувства като капитан на отбора.

"Както каза треньорът, Черно море са много добър отбор. Но треньорът винаги казва, че трябва да имаме добър отбор, а не само играчи. Имаме голям шанс да победим, но трябва да се борим много. Уверен съм, че ще постигнем положителен резултат", надява се той.

"Винаги когато казвам името на ЦСКА, ми се насълзяват очите. Защото този клуб промени живота ми и този на моето семейство. Треньорът каза, че за ЦСКА ще се скъса от работа. Така съм и аз. Но това е пътят да сме победители. Ние сме най-добрият отбор с най-добрите фенове. И трябва да продължаваме де изграждаме този път", финално каза Бусато.