0

Л удогорец реализира нов входящ трансфер. Шампионите привлякоха под наем бразилското крило Ерик Маркус от Вашку да Гама. В понеделник двете страни финализираха преговорите по сделката, като междувременно Маркус пристигна в България.

"Днес Ерик мина успешно медицинските изследвания и фитнес тестовете, като от вторник крилото ще започне подготовка с новия си отбор в Разград.

20-годишният футболист, който минава за един от най-големите таланти в гранда от Рио Де Жанейро, ще играе като преотстъпен в Лудогорец до лятото на 2025 година. В договора между двата клуба има опция за закупуването на Ерик Маркус от 13-кратните шампиони.

Крилото е юноша на Вашку да Гама, като е играл във всички формации на Академията. Маркус вече има 36 мача за първия отбор, като е отбелязал два гола", споделиха от Лудогорец.

“Щастлив съм, че идвам в отбор като Лудогорец. Мечтата ми беше да играя в Европа и ето, че тя се превръща в реалност”, коментира Маркус.

ЦСКА пък подписа договор с камерунския полузащитник Джеймс Ето'о, обявиха от клуба.

Играчът се присъединява към ЦСКА от Ботев Пловдив, където изигра над 90 мача и с чийто тим спечели Купата на България през изминалия сезон.

"23-годишният футболист има българско гражданство и няма да заема място на играч с паспорт извън Европейския съюз. 

Ето'о започва кариерата си в Нант (Франция), след което преминава в Булон (Франция), а впоследствие става играч на пловдивския Ботев. Добре дошъл в ЦСКА! Пожелаваме на Джеймс Ето'о много успехи с червената фланелка", написаха от ЦСКА.

Локомотив Пловдив привлече шести футболист през това лято, съобщиха от клуба. "Черно-белите" си осигуриха услугите на Хуан Переа, който пристига от португалския Академика (Коимбра) срещу трансферна сума. Контрактът на нападателя е за три години.

Переа е роден на 21 август 1999 година в Меделин, Колумбия. Юноша е на Индепендиенте (Меделин). Състезавал се е още за португалските Лузитания и Ковия. 

Както е известно, преди дни пловдивският клуб финализира трансфера на нападателя Мичи Нтело в швейцарския Ивердон. 

От Локомотив приветстваха Хуан Переа и му пожелаха успеха с екипа на "черно-белите".