0

М анчестър Сити влиза като тотален фаворит срещу Интер днес и това наистина е един от най-неравностойните финали според предварителните очаквания и анализи. Типичен сблъсък между Давид и Голиат се очертава довечера във финала на Шампионската лига в Истанбул.

И все пак историята помни десетки случаи на чудеса във футбола. Вярно е, че за тях влияние оказват фактори като късмет и стечение на обстоятелствата, но има също така строга спортна и тактическа логика. Въпросът днес е дали Интер ще намери точния подход, за да създаде предпоставки за сензация. А такива наистина има, защото в хода на сезона „гражданите“ показаха и слабости.

Сити срещу двама в атака

Интер играе с двама в атака, а по принцип това не е проблем за защитата на Сити, но в случая има нюанси. На първо място трябва да се отбележи формата на Лаутаро Мартинес. Аржентинецът е изпадал в дупки, както беше на световното в Катар, но в момента буквално е под пара и е вкарал 11 гола в последните си 13 мача. Той най-вероятно ще играе заедно с Един Джеко, който вече е на 37, но продължава да е ефективен и интелигентен нападател. Босненецът е сред най-подценяваните тарани на нашето време и винаги е способен да вкара или да подаде. Ромелу Лукаку притежава уникална физическа сила. Понякога първото му докосване изневерява, но като цяло той е непредвидим за съперника, а и често за самия себе си. 

Цялата разработка четете в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"