0

До голямото шоу BKFC 58 остават точно 10 дни, а от „Мач Телеграф“ ще продължим да ви срещаме отблизо с участващите на голямата гала в „Арена София“.

Билети за голямото събитие на 22 март ще откриете в Grabo.bg!

В един от най-интересните и същевременно непредвидими битки един срещу друг ще се изправят двама непобедени шампиони - Доминик Есторер от Германия и Стив Паше от Франция. Първият, 28 годишен професионален бокьор, познат сред фенове и приятели като Тони, започва кариерата си през април 2021 г. В следващите две години излиза в по още един двубой, а в крайна сметка остава без загуба в бокса. Още преди втория си мач на 15 октомври 2022 г. срещу Адмир Оглич Есторер обявява:

„Това вероятно ще бъде последната ми битка в Германия засега, преди да продължа следващата година в Bareknuckle Fighting Championship UK”, демонстрирайки желанието си да започне кариера в боевете с голи ръце. За негово съжаление след това получава травма в рамото, която отлага плановете му, въпреки че месец по-рано подписва договор за 5 двубоя с Bareknuckle FC. По онова време компанията вече е най-големият организатор на подобни събития в света. Неговият обхват е по-голям от височината му, качество, което е присъщо на някои от най-природно талантиливите бойци в историята. Тони също така е международен шампион по муайтай. Есторер е върл фен на татуировките, притежател на студията Stichpunkt, които са пръснати из цяла Германия.

Така Доминик пристига у нас, за да дебютира в BKFC, като боецът със сигурност ще иска да зарадва българската публика с атрактивна игра и убедителна победа.

За да се случи това обаче, германецът ще трябва да преодолее доста сериозен опонент в лицето на Стив Паше. Французинът е двукратен шампион в тежка категория по бокс с голи ръце на Европа. Българските фенове го познават от предходното му участие тук в историческото първо издание на BKFC в Европа през ноември. Тогава Паше победи турския боец Мехмед Озер. „Отровата“ вече е сред опитните бойци с голи ръце, като преди да пристигне у нас в края на миналата година бе с 4 победи от 4 двубоя в този стил. Паше е е здрав физически, техничен боксьор. Използва уменията си еднакво добре както в нападение, така и в защита. Балансът, който е успял да постигне в своя стил на битка, го прави конкурентен във всеки един случай, в който се появи на ринга. Извън битките, като много други отдадени на бойните спортове състезатели,... той отново се бие. Негови близки и приятели споделят, че Паше може да бъде видян в залата буквално 24/7, а освен с бойни спортове се занимава активно и с фитнес, като към момента е и дипломиран фитнес треньор в своята страна.

Грандиозното шоу ще бъде излъчено по DIEMA SPORT 2 и новия специализиран канал Fight Klub.

По всичко изглежда, че французинът е големият фаворит в двубоя Есторер-Паше на 22 март в „Арена Армеец“ заради по-големия си опит в боевете с голи ръце. Едва ли обаче непобеденият на боксовия ринг германски противник ще дойде просто на разходка до българската столица. Есторер ще излезе пред българската публика година и половина, след като подписва договора си с BKFC. По-късно, отколкото със сигурност му се е искало и е очаквал. За него има два варианта. Или да прегори от цялото това чакане да излезе в битка в двубой с голи ръце, или да успее да преобразува всичко негативно в положително, за да ознаменува своя дебют в организацията с хубава победа над Стийв Паше за радост на зажаднялата за екшън и зрелище българска публика. Със сигурност германско-френската битка е една от най-непредсказуемите в бойната карта на BKFC 58. Едно е ясно – един от двамата бойци ще загуби първа среща в този стил, но кой ще бъде той, ще стане ясно на 22 март.

Скалата любим екшън герой на наш талантлив боец! (ВИДЕО)

Живко Стоименов: Боксьорите имат голямо предимство в BKFC! (ВИДЕО)

Граф срещу Шафер е дамското украшение на BKFC 58!

Боецът Живко Стоименов: Нямам загуба на профиринга в България! (ВИДЕО)

Наш боец се преклони пред Васил Левски! (ВИДЕО)

Бръснаря ще вдига адреналина в „Арена София“!

Пролетта на Психопата! „Най-ужасния човек на Балканите“ е готов да унищожава в София

„Наемния убиец“ от Египет, който е готов да разтърси „Арена София“!

Зохраб Азимов: В България ще разберат защо прякорът ми е "Легендата"!

Боецът с две висши образования Тони Маркулев: Георги Валентинов ме удари два пъти в слабините, но въпреки това го победих (ВИДЕО)

Представителят на BKFC за България Любомир Геджев: Бихме рекорда на Щатите по продадени билети за бокс с голи ръце! (ВИДЕО)