0

Д аниел Митов се отказа от кандидатурата си за министър на външните работи, това обяви самият той. "Не искам да се превръщам в ябълката на раздора. Смятам, че България трябва да е с про НАТО позиция, каквато имам и аз самия.

Разочарован съм от позицията на ПП-ДБ които застанаха зад президента. Мога сега да успокоя президента - господин президент с Вас са. Сега отговорността за външно министерство е на президента Румен Радев, той ше носи отговорност за министъра. А на Стефан Димитров брат му Георги Димитров лично съм го уволнявал от МВнР два пъти" - заяви Митов.

Коментарът му е по повод поисканите от служебния премиер Димитър Главчев рокади в състава на МС. В предложението си до президента Румен Радев министър-председателят предлага Стефан Димитров да бъде освободен като министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов. Само преди часове приключи и срещата между президента и премиера.  На излизане Главчев съобщи пред журналистите само, че няма новина и продължават разговорите.  "Не съм предлагал на президента нищо ново, продължаваме комуникацията, виждате, че има диалог. Нямам новина за съобщаване. До момента, в който президентът не издаде указ, старите министри ще си изпълняват задълженията", заяви премиерът след срещата с държавния глава.