0

Р азкрита е самоличността на мъжа, който остана без глава и шокира десетки минувачи на пешеходка пътека в Бруклин. На 12 юни камион помете пешеходец, преминавайки през тялото му и откъсвайки главата му на няколко метра от него.

В ужасяващия инцидент в известния квартал на Ню Йорк е загинал 86-годишен бивш мафиотски бос.

Истинското му име е Антъни Конилиаро, когото близките наричат Тони Сладкаря. Дълги години той е дърпал конците в престъпната италианска фамилия Дженовезе.

„Той прекара живота си, гледайки през рамо, но забрави да погледне и в двете посоки, преди да пресече улицата“, каза полицай, пристигнал на мястото на трагедията.

Камионът, с който е станало произшествието е на американското Министерство на транспорта. Шофьорът му е изпаднал в тотален шок и не е спрял да плаче пред полицаите.

Преди ужасната си смърт Антъни Конилиаро е живял спокоен живот, сам в малка жилищна сграда в Бруклин, споделят негови близки.

В тъмното си минало Тони Сладкаря се е занимавал с рекет и лихварство. Законната му работа е била свързана с бизнес за торти на едро и италиански магазин за сладолед в Ню Йорк.

Тони Сладкаря имал много прякори, свързани с десерти. Някои го наричали Тони Чийзкейка. В края на 90-те е осъден по няколко обвинения и влиза в затвора.

Дългогодишният адвокат на мафията Матю Мъри смята Конилиаро за свой приятел, осен клиент. Споделя пред The Post, че след престоя зад решетките той успешно е движел бизнеса си с десерти.