0

С ветовният номер 2 в мъжкия тенис Карлос Алкарас заяви, че очаква с нетърпение да научи тънкостите на играта от 22-кратния шампион от Големия шлем Рафа Надал, когато двамата играят на двойки на олимпийските игри в Париж.

Трикратният първенец от Големия шлем Алкарас, 21-годишен, ще играе на сингъл и на двойки на олимпиадата, след като беше коронован като шампион на Откритото първенство на Франция по-рано този месец.

Надал спечели олимпийско злато на сингъл през 2008 г. и злато на двойки през 2016 г. 38-годишният испанец ще играе на Игрите за трети път.

"Не очаквах да играя на двойки на олимпийските игри с Рафа“, каза Алкарас пред репортери. 

"Това е уникален момент за мен, но разбира се, че съм много щастлив. Да видим как ще се получи. Честно казано, чувствам, че той ще ме научи как да се справям с всичко. Аз съм младото момче, което трябва да израсне като играч, да израсне и като човек. Разбира се, това ще са първите ми олимпийски игри. Всичко е ново за мен, така че се надявам да науча много от него", каза още Алкарас.

Надал пропуска Уимбълдън през юли, за да се подготви за олимпиадата, докато Алкарас се завръща в игра на "Куинс Клъб" в Лондон днес, преди да започне защитата на титлата си на "Уимбълдън" следващия месец.

Олимпийският турнир по тенис ще се проведе от 27 юли до 4 август.

Източник БТА