0

К акво е светът на бойните спортове без представители на Южна Америка?

Гала без състезатели от континента зад Атлантика губи своя чар, а зрелището никога не е същото.

Затова и този път от BKFC се погрижиха да присъства боец именно от тази част на света.

В зала „Арена София“ за втори път ще пристигне Фелипе да Силва Мая.

Грандиозното шоу ще бъде излъчено по DIEMA SPORT 2 и новия специализиран канал Fight Klub.

Бразилецът дебютира в боевете с голи ръце на BKFC 54, гала, която отново бе в София на 17 ноември 2023 г. Тогава Мая успя да се справи с българския представител Мартин Стоичков с нокаут във втория рунд. Роденият в Рио де Жанейро боец започва кариерата си в бойните спортове през 2013 г. в стил MMA.  До 2018 година Той е непобеден в пет срещи, а преди да дебютира в BKFC през миналата година е победил общо 15 съперници, а в осем от битките си е загубил. Бразилецът също така е горд собственик на черен колан по бразилско жиу жицу, което подсказва, че ключовете и хватките за предаване са негов специалитет, въпреки че точно в боя с голи ръце подобни прийоми трудно намират приложение. При 12 от победите си е прекършил съперника със субмишън, което илюстрира способността му да отказва опонента си. Преглеждайки бойците, срещу които се е изправял, може да видим сериозни имена на големи таланти, включително това на Матеуш Ребецки, който записа три победи в UFC през миналата година. Иначе в двубоя между двамата поляка нокаутира Мая още в 15-та секунда на първия рунд. Бразилецът също така има опит в бокса и кикбокса, което му изгражда огромен личен арсенал от умения, както и високо бойно IQ. В различни интервюта и участия Южноамериканецът признава, че се вдъхновява от най-големите бразилски имена в бойните спортове като Чарлс Оливейра и Ренцо Грейси.

„Ще търся още един нокаут. Моят съперник е един от най-добрите български бойци. Нямам търпение да се бия с него. Мисля да напиша история в BKFC Европа“, заяви преди време Мая пред Спортната джунгла.

Бразилецът ще бъде мотивиран до краен предел, за да запише втората си победа в BKFC, но за да се случи това кариоката ще трябва да се справи с българския представител Ангел Петков.

АнгелПетков и ФелипеМая ще вдигат на крака публиката в "Арена Армеец"

 АнгелПетков и ФелипеМая ще вдигат на крака публиката в "Арена Армеец"

Билети за голямото събитие на 22 март ще откриете в Grabo.bg!

За него участието в боевете с голи ръце също ще бъде второ, след като през ноември 2023 г. бе част от BKFC 54. Тогава 29-годишният буквално счупи от бой Никола Арсов в пет рунда, а сега ще търси победа над опонента си от Южна Америка.  Петков има цели 69 професионални боксови мача в своята кариера. Той се бие предимно в Англия, където е записвал изненади над непобедени боксьори. Със сигурност Петков ще се стреми да използва своята експертност в ударите и силата си за нокаут срещу съперника.

„Доста опасен и надъхан съперник. Разликата от първия ми мач е, че тук двубоят може да се реши във всяка една секунда. Един удар в правилния момент и срещата приключва“, заяви Петков пред Спортната джунгла.

По всичко изглежда, че битката между Мая и българският представител ще предложи сблъсък на различни стилове между бойци с коренно противоположни навици, що се отнася до излизането на ринга. Мнозина определят двубоя между двамата като един от най-интересните и непредвидими от бойната карта на BKFC 58. Южноамериканецът ще иска да продължи да пише своята история в европейските боеве с голи ръце, но опитният Ангел Петков тепърва ще трябва да каже последната си дума.

10 ДНИ ДО ГОЛЯМОТО ШОУ: Ще бъде ли достатъчно силен Отровата и този път?

Скалата любим екшън герой на наш талантлив боец! (ВИДЕО)

Живко Стоименов: Боксьорите имат голямо предимство в BKFC! (ВИДЕО)

Граф срещу Шафер е дамското украшение на BKFC 58!

Боецът Живко Стоименов: Нямам загуба на профиринга в България! (ВИДЕО)

Наш боец се преклони пред Васил Левски! (ВИДЕО)

Бръснаря ще вдига адреналина в „Арена София“!

Пролетта на Психопата! „Най-ужасния човек на Балканите“ е готов да унищожава в София

„Наемния убиец“ от Египет, който е готов да разтърси „Арена София“!

Зохраб Азимов: В България ще разберат защо прякорът ми е "Легендата"!

Боецът с две висши образования Тони Маркулев: Георги Валентинов ме удари два пъти в слабините, но въпреки това го победих (ВИДЕО)

Представителят на BKFC за България Любомир Геджев: Бихме рекорда на Щатите по продадени билети за бокс с голи ръце! (ВИДЕО)