0

Р ъководството на Левски реагира остро на решението на Апелативната комисия да размени 8-ия и 12-ия кръг от програмата в Първа лига, като по този начин промени предишното решение на Дисциплинарната комисия дербито с ЦСКА да се играе на „Герена” без феновете на гостуващия тим.

От клуба излязоха с официална позиция, в която се казва, че така се "потъпква феърплеят и се погазва принципът на равнопоставеност на отборите".

„Телеграф” ви предлага акцентите от „синьото” становище:

"Дебело подчертаваме, че ПФК Левски няма нищо против да има публика на двата отбора на мачовете с ЦСКА, но не за сметка на феърплея и утвърдения спортен календар.

Кръгове не са били пренареждани даже и в Зимбабве, така че отново се прочухме със нечовешка глупост.

Ясно ни е, че след като започнахме силно шампионата, сега програмата е претворена - 4 гостувания в следващите 5 кръга! Това противоречи на всички принципи на правене на програма - 3 поредни гостувания, при това на сериозни съперници. За почти два месеца - от 23 август до новата дата за дербито - 19 октомври, Левски ще има само един мач на стадион "Георги Аспарухов".

Променената програма след днешното решение на Апелативната комисия ощетява Левски и ни поставя в крайно неравнопоставена ситуация с основните ни съперници в шампионата.

На зложелателите държим да кажем, че Левски не се страхува от нито един съперник и нито един мач. Искаме просто да играем футбол и да развиваме отбора си, а не да воюваме сами срещу всички.”