0

Н осителят на две европейски титли в кикбокс веригата WAKO - Зохраб  Азимов-Легендата ще се изправи срещу българина Веселин Иванов по прякор Лудия в една от най-интересните битки на BKFC 58 в „Арена София“ на 22 март.  Грандиозното шоу ще бъде излъчено по DIEMA SPORT 2 и новия специализиран канал Fight Klub.

Азимов е  ставал първенец по кикбокс на Азербайджан цели 14 пъти, а професионалните му срещи са повече от 50. Лудия пък е световен и европейски шампион по бойно самбо.

„Аз съм войник който написа история  като първенец не само на  страната си, но и на Европа и по целия свят. Причината да се захвана с това е моят татко. С него постоянно гледахме бойни филми, а вкъщи той постоянно вдигаше тежести и практикуваше разнообразни спортове", казва Азимов преди събитието.

“Аз съм огромен фен на риска. Нашата работа е изпълнена с него, а аз постоянно се стремя да доближи равнището, на което искам да съм на самия двубой. Щастлив съм от обстоятелството, че съм първият от Азербейджан, който ще представя страната си в боя с голи ръце. Предпочетох да подпиша контракт точно с BKFC, тъй като те се различават от всички останали организации – те селектират най-добрите бойци от целия свят и им дават световна сцена, където да покажат уменията си", добави той пред MMA.bg.

"Не познавам много добре моя следващ съперник Веселин. Всъщност е  без значение кой е срещу мен. Винаги се хвърлям за победа. Хората в залата ще разберат защо прякорът ми е Легендата", сподели още азербайджанецът.

Той освен състезател е и основател и  главен треньор в AZIMOV Fight Academy в родината си, където споделя бойните си познания с много желаещи да попият от неговия опит. Азимов също така притежава два сребърни медала и един бронз от Световното първенство по WAKO. Той може да се похвали с голям брой последователи в социалните медии.

Билети за голямото събитие на 22 март ще откриете в Grabo.bg!

Азимов често показва живописни гледки от своите пътувания и тонове кадри от битките си.

Колкото до Веселин  Иванов, то той е специалист в самбото и ММА. Бие се придамно в Max Fight, където стана световен шампион за 2008 г.

След това той става европейски шампион по бойно самбо през 2013 и 2015 г. и вицешампион през 2014 и 2016 г. Има и световна титла от 2015 г. Освен в самбото и ММА, Иванов е и с баланс от 3 победи и 0 загуби в професионалния бокс.

При дебюта си в BKFC на 17 ноември  2023 г. Иванов нокаутира италианеца Марко Джустарини в третия рунд. По-късно Иванов призна, че е пукнал кокалче в този мач. Сега обаче старозагорецът вече е напълно възстановен .

Легендата и Лудия ще се изправят един срещу друг на 22 март

 Легендата и Лудия ще се изправят един срещу друг на 22 март

„Имаше леки поражения по ръцете. Едното кокалче беше пукнато, но калцира – разказа ММА пионерът. – Стана по-голямо и сега ще удрям дори още по-лошо. Допада ми боксът без ръкавици.“
Лудия е доволен от подготовката за предстоящия сблъсък, която е провеждана от Николай Колев и Красимир Джамбазов.

„За всеки съперник тренировките са различни. Разгледахме го – добави Веселин Иванов. – Има свой стил. Опитен е. Не съм видял нещо по-специално, но не трябва да го подценявам. Кикбоксът няма нищо общо с бокса.“

Бившият световен шампион по бойно самбо е решил да се пробва в BKFC веднага, след като разбрал за кастингите.

„Физически бях добре подготвен.  Правя го за себе си, но и за някой лев. Вече не мога да си позволя да се бия само за слава – разсъждава Веско Лудия. – Не се притеснявам от никой съперник. Нека да видим какво ще се случи във втория мач и тогава да мислим за трети.“

Иванов няма прогноза за предстоящата среща: „Не обичам да говоря предварително. Срещат ме хора по улицата. Питат дали ще го нокаутирам. Научил съм се по-малко да
приказвам, повече работа да върша.

Брутален уличен боец от Словакия иска още кръв в София!

Президентът на BKFC пристига у нас за галата в "Арена София"!

Бурята от Чечения ще разтърси София!

Калоян Колев пред „МачКаст“: Винаги съм бил бойна личност, обичам болката (ВИДЕО)

Корав бразилец иска да пише история в Европа

10 ДНИ ДО ГОЛЯМОТО ШОУ: Ще бъде ли достатъчно силен Отровата и този път?

Скалата любим екшън герой на наш талантлив боец! (ВИДЕО)

Живко Стоименов: Боксьорите имат голямо предимство в BKFC! (ВИДЕО)

Граф срещу Шафер е дамското украшение на BKFC 58!

Боецът Живко Стоименов: Нямам загуба на профиринга в България! (ВИДЕО)

Наш боец се преклони пред Васил Левски! (ВИДЕО)

Бръснаря ще вдига адреналина в „Арена София“!

Пролетта на Психопата! „Най-ужасния човек на Балканите“ е готов да унищожава в София

„Наемния убиец“ от Египет, който е готов да разтърси „Арена София“!

Зохраб Азимов: В България ще разберат защо прякорът ми е "Легендата"!

Боецът с две висши образования Тони Маркулев: Георги Валентинов ме удари два пъти в слабините, но въпреки това го победих (ВИДЕО)

Представителят на BKFC за България Любомир Геджев: Бихме рекорда на Щатите по продадени билети за бокс с голи ръце! (ВИДЕО)