0

М алко детенце се превърна в герой, спасявайки съседите си от пожар. Двегодишната Аловей Фрейм предупреждава майка си, че в дома на техните съседи гори огън.

Пламъците лумнали в къща в шотландския град Ланарк на 9 май. В това време 38-годишната Исла Фрейм готви в кухнята си. Дъщеричката й я хваща за дрехите и я повлича към прозореца на къщата. „ Погледнах през прозореца и от дома на съседите излизаше дим“, споделя майката, която веднага се обажда на пожарната, съобщава  Skynews.

Първоначално тя мислела, че дъщеря й просто видяла пожар по телевизията. Но писъците й я убеждават, че нещо не е наред. „Мамо, мамо, огън, горещо, огън, горещо“, вика малката Аловей.

Пожарникарите пристигат бързо на мястото и евакуират двама души от сградата. Бързата реакция на всички спасява хората и те са невредими. Над два часа огнеборците се борят с пламъците.

Служител на шотландската пожарна и спасителна служба каза, че “никога през 41-годишната си кариера не е виждал някой толкова млад да съобщи за наличието на пожар”. Момиченцето е наградено с грамота от местната пожарна.