0

А нгел Петков за втори път ще излезе пред българска публика за двубой с голи ръце от веригата BKFC. Българинът сподели пред "МачКаст" какви са очакванията му за сблъсъка с неговия опонент Фелипе Мая.

Билети за голямото събитие на 22 март ще откриете в Grabo.bg!

- Ангеле, здравей! Как си, какво можеш да ни кажеш за последните етапи от твоята подготовка преди BKFC 58?

- Подготовката ми за мача продължава. Всичко е ок.

Ще се изправиш срещу бразилец, който вече дори ти се закани преди вашата битка. Проучи ли го добре, чувстваш ли се подготвен?

- Гледах някои неща за него. Не очаквам да е лесен мач, но не очаквам да има изненади. От това, което виждам за него, той със сигурност е опасен. А това, което казва, мисля, че го иска, а не са просто думи. Въпреки това не очаквам някаква изненада.

И двамата бяхте част от галата на BKFC в София през ноември. Какво би му казал сега на Фелипе?

- След това, което той каза, че иска да ми откъсне главата и т.н., да заповяда. Това нещо не е MMA. Нека се пробва и си опита възможностите, но няма да му се получат нещата.

- Как се нахъса да участваш в боеве с голи ръце след толкова време в бокса (около 15 години б.р.)?

- Хъсът не идва от бокса, а идва буквално от нас, защото все пак сме на Балканите. Тук винаги са се водили войни и това е в нашите гени. Винаги е било така, а това не е нещо ново. Не съм единствен, всички сме така.

- Как се запали по бойните спортове?

- Обичах да гледам кикбокс, K1 и заради това се запалих. Поисках да се запиша на кикбокс, но едно момче ме заведе в залата за бокс и така... съдба.

- Той нарочно ли те заведе там или объркахте залата?

- Не знам и аз. Няколко месеца мислехме, че искаме кикбокс, но в крайна сметка се озовахме в боксовата зала. Не знам как стана (смее се). Дали така го мислеше, дали се изгубихме не знам.

- И боксът те грабна от първата тренировка?

- И не само. Като деца много се бихме между училищата, по улиците, така че за BKFC се готвя от малък. Не е нещо, което съм имал като цел и амбиция, а просто се случи.

Българският боец вече дебютира в BKFC през ноември

 Българският боец вече дебютира в BKFC през ноември
Sportal.bg

- Все пак обаче в BKFC нямате ръкавици, както е в бокса. Какво мислиш за този аспект?

- Човекът, с когото се готвя ми каза - „Има кастинг, ще те запиша“ и може да се каже, че под негов натиск се записах. В бокса много от нещата са нагласени. Отиваш, побеждаваш и те не ти дават мача. Имал съм случай, при който човекът от английския щаб идва и ми казва - „Нали знаеш, всичко е бизнес и няма как да ти дадем мача“ и като го чуеш пет пъти, на шестия вече знаеш как се случват нещата. Докато тук мисля, че нещата са по-ясни, по-точни и всичко е 50 на 50. Това виждам и дано е така. В бокса много от нашите състезатели не се бият навън, а тук всичките им мачове са с поставени лица, които идват тук, за да загубят. Надявам се тук да няма такова нещо.

Грандиозното шоу ще бъде излъчено по DIEMA SPORT 2 и новия специализиран канал Fight Klub.

- От колко време работиш с твоя треньор? Какви съвети ти дава?

Самият контакт е много важен. Ако няма симбиоза между вас, нещата няма как да станат. 2017 се запознахме в залата. В началото нещата тръгнаха мудно. Вече през 2018-2019 станахме нещо като екип и започнахме да действаме по план. Мога да кажа, че той е от треньорите от старата школа и нещата наистина се получават. Няма лигавене, има много висока дисциплина. В залата сме на максимум, а извън нея – като семейство.

- На какво най-много наблягаш при сегашната ти подготовка?

- Не съм променил нещо съществено в сравнение с бокса. Може би в BKFC има една идея повече контузии, но основно се подготвям боксово. Сменил съм много малко неща. В бокса също вдигам летвата и гоня повече и повече.

- Като каза контузии – как се справяш с тях, притесняват ли те? Мислиш ли за това, докато се биеш?

- Това е една много хубава тема. Масово момчетата, които се занимават с боеве, се страхуват от контузии. Аз може би съм го преодолял този момент, защото съм контузен целия – от главата до петите. Възстановявам се и отивам за следващия мач.

- Кой е най-тежкият момент в кариерата ти?

- Те са два. При единия отидох в болница със запушен нос след седмица, в която не можех да дишам. Сядам на стола, а отстрани ме гледа едно младо момиче, предполагам беше стажантка. Видях я как побеля и излезе от стаята. След по-малко от 10 минути дойде една възрастна жена с дебели очила. Седна до мен и започна да вади инжекции. Като го видях това и започна да ми избива пот (смее се). В един момент ѝ казах, че искам да си тръгна, но тя ме бутна, каза, че няма как да стане и заби инжекцията в носа ми. От самата болка си дръпнах главата назад, ударих се в стената зад мен и ми се зави свят. Оказа се, че носът ми е счупен и е започнал да загнива. За два дена ме оправиха, почистиха всичко и ми казаха в близките две години да не влизам в залата, но аз още на следващата седмица бях там. Втората контузия, извадих става на мач. Момчето, с което се биех, изпадна в шок. Съдията ме гледаше и не можеше да вземе решение. На момента успях някак си да си наместя ставата, мачът свърши, а след това започнах лечение. Пет импланта, половин година възстановяване... Контузиите не са нещо, което да ме откаже.

- Как успяваш да се „изключиш“, когато излезеш на ринга?

- Имам пълен фокус върху мача. Не мисля за публиката. Бих казал, че тук, на наша земя, публиката ми вдъхва сили. Да се бия в България е много по-емоционално за мен. Тук ми е по-хубаво да се бия, но фокусът ми е над мача, където и да се бия.

- Кой е най-хубавият ти момент като боец?

Всяка една победа е хубав момент. Имаше едно боксово състезание за Купата на Мохамед Али, ако не се лъжа. Там победих опонент, който нямаше загуба. Имаше около 12 000 човека в залата, беше нещо гигантско. След победата ми публиката избухна. Много е важно след мача да нямам контузии, за да мога на следващия ден отново да съм в залата и да се готвя за следващия двубой.

- Говорихме за победите, но как успяваш да се справиш със загубите?

- Както казах, в бокса много от нещата са нагласени. Отиваш, побеждаваш, но те ощетяват най-явно и най-видно. На много от мачовете ми нямам качени видеа, защото там всичко се вижда. Това за мен не е загуба, не го усещам като такава. Това не ме смазва психически. Иначе най-тежкият ми момент е при единственото ми отказване от участник на Олимпиада, дълги години национал на Англия. Свали ме много лошо в два нокдауна. Знаех, че съм загубил, но нещо не ми позволи да се откажа. Съдията застана над мен, каза „Не ставай“ и спря мача.

- Имаш татуировка, изписваща име на гърдите ти. Това ли е човекът, който те подкрепя?

- Да. Това е Юлия. С нея сме от две години.  Мога да кажа, че винаги е с мен и ми вдъхва сили. Да, имаме скандали, но смятам, че това е нещо нормално, а и така е по-забавно.

- Идва ли да те гледа?

- Не. По-спокойно ми е, когато тя стои отстрани и не гледа такива неща. Все пак това е насилие и не мисля, че мястото ѝ е там.

- За финал, какво би обещал на българските фенове, които ще те подкрепят в петък?

- Мисля, че ще има много хубави мачове. Това не е бокс или MMA. Тук във всяка една секунда може да има нокаут. Хубаво е за публиката и мисля, че ще гледат едно хубаво шоу.

Легендата срещу Лудия ще е кърваво зрелище!

Брутален уличен боец от Словакия иска още кръв в София!

Президентът на BKFC пристига у нас за галата в "Арена София"!

Бурята от Чечения ще разтърси София!

Калоян Колев пред „МачКаст“: Винаги съм бил бойна личност, обичам болката (ВИДЕО)

Корав бразилец иска да пише история в Европа

10 ДНИ ДО ГОЛЯМОТО ШОУ: Ще бъде ли достатъчно силен Отровата и този път?

Скалата любим екшън герой на наш талантлив боец! (ВИДЕО)

Живко Стоименов: Боксьорите имат голямо предимство в BKFC! (ВИДЕО)

Граф срещу Шафер е дамското украшение на BKFC 58!

Боецът Живко Стоименов: Нямам загуба на профиринга в България! (ВИДЕО)

Наш боец се преклони пред Васил Левски! (ВИДЕО)

Бръснаря ще вдига адреналина в „Арена София“!

Пролетта на Психопата! „Най-ужасния човек на Балканите“ е готов да унищожава в София

„Наемния убиец“ от Египет, който е готов да разтърси „Арена София“!

Зохраб Азимов: В България ще разберат защо прякорът ми е "Легендата"!

Боецът с две висши образования Тони Маркулев: Георги Валентинов ме удари два пъти в слабините, но въпреки това го победих (ВИДЕО)

Представителят на BKFC за България Любомир Геджев: Бихме рекорда на Щатите по продадени билети за бокс с голи ръце! (ВИДЕО)