0

Ж ена малко преди сватбата си установи, че е мъж.

27-годишна китайка от провинция Хубей неочаквано преди да сключи брак научи, че всъщност е биологичен мъж. При медицински преглед е установено, че има мъжки полови хромозоми, писа South China Morning Post.  

След като навлязла в пубертета Ли Юан била загрижена за липсата на менструация и забавеното развитие на гърдите й. На 18 г. момичето отишло в местна болница, където е диагностицирано с абнормни нива на хормоните. Лекарите препоръчали пациентката да се подложи на генетични изследвания, но тогава тя не приела сериозно този съвет.

Едва наскоро Ли Юан решила да се подложи на обстоен медицински преглед преди сватбата си. Резултатите от гинекологичните изследванията показали, че жената има рядка вродена надбъбречна хиперплазия (CAH). Просто казано, Лий има мъжки полови хромозоми и тестис в корема си, но изглежда като жена.

По-късно стана известно, че и двамата родители на Лий са носители на рецесивни гени, които причиняват това заболяване. Вероятността болестта да бъде наследена от нея била 1 към 4.

Докторът й предложил да се подложи на операция за отстраняване на тестиса от корема й, тъй като може да причини рак в бъдеще.

В началото на април пациентката бе успешно оперирана. Сега се нуждае от редовни прегледи и продължителна хормонална терапия.

* Източник: glasnews.bg