0

Л егендата на Ботев Пд Атанас Пашев заяви пред "Мач Телеграф", че ще бъде страхотно ако отборът стигне до груповата фаза на Лига Европа или Лигата на конференциите.

Той подчерта, че вярва, че са привлечени правилните нови попълнения и посочи къде според него трябва да бъде тимът през следващата година в първенството.

Честно казано се надявам нещата да се получат и отборът да надгради. Всички искаме това и ще сме радостни да се случи. Доста нови попълнения има и се надявам да успеят да се адаптират бързо. Взехме играчи с добри визитки и това е хубаво. Вярвам на Душан Керкез, че е успял да вземе точните хора на всяка позиция. Желая им успех и им стискам палци нещата да се получат. Имаме в състава си Ивелин Попов и това е положително. Той направи един отличен сезон с Ботев Пд. Сега Лъчезар Балтанов ще се опита да предаде опита си на младите момчета в клуба“, заяви той.

„Мисля, че ще успеем да подобрим класирането си през предстоящия сезон. Важно ще е за всички това нещо да се случи. Реалната цел на Ботев трябва да е в Топ 3 и да се опитат да вземат Купата на България отново. Мястото на този клуб е в тройката на класирането. Не ми се иска да се правят сметки за седмото място или нещо друго. Това не приляга на клуб като Ботев Пд. Дано отборът да върви в правилната посока. Сега предстоят и мачове в Лига Европа и всички ги очакваме с нетърпение. Важно е да продължим напред. Марибор е определено приемлив съперник, който имаме сили да отстраним. Те са преодолим отбор и момчетата трябва да бъдат концентрирани. Мисля, че с нашата публика ще успеем да ги сразим. Този стадион и тази публика заслужават да гледат мачове от европейските клубни турнири. Огледалото на свършената работа  е в тези мачове. Тогава се вижда най-добре кой какво може. Ако успеем да стигнем до групова фаза дали на Лига Европа, дали на Лигата на конференциите ще е страхотно“, завърши пред нас Атанас  Пашев.