0

Х осе Кордоба изпадна в нервна криза в Разград, след като се превърна в един от грешниците за Левски, който бе детрониран в Разград от Лудогорец в турнира за Купата на България. "Орлите" обърнаха "сините" с 2:1 и им отрязаха една от възможностите да търсят пряк път за Европа. Игор Тиаго и Текпетей се разписаха за сладкото отмъщение за равенството 0:0 в четвъртък за първенство. По този начин ЦСКА се превърна в есенен първенец.

И днес двата съперника предложиха здрав мач. Особено през първата част преобладаваха твърдите влизания, а ударите към Слуга и Андреев бяха малко. Така развръзката настъпи през второто полувреме. 

Левски първи стигна до гол с 1:0  в 61-ата минута. Тогава Роналдо изведе Цунами, който центрира и Уелтън с тяло прати топката в мрежата зад Слуга, който претендираше, че има игра с ръка. Повторенията обаче показаха, че Уелтън е действал чисто.

Радостта на "сините" обаче траеше кратко. В 69-ата минута Якуб Пьотровски финтира Цунами и в центрира. Хосе Кордоба пък се отказа да преследва Игор Тиаго и вдигна ръка за засада, когато играчът на "орлите" засече топката в мрежата. Положението бе разгледано с ВАР, а след това Георги Давидов посочи центъра. 

Три минути по-късно Бърнард Текпетей проби отляво и центрира, но топката се удари в крака на Ван дер Каап, а след това и в ръката му. Крилото на шампионите поиска дузпа. Давидов и колегите му от ВАР дълго гледаха положението преди да отсъдят, че нарушение на Ван дер Каап няма. ,

"Домакините" натиснаха здраво, а Левски отговори в пропуск на Уелтън в 77-ата минута. Две минути по-късно обаче логичното се случи. "Сините" не успяха да изчистят добре топката при атака на Лудогорец и се стигна до нова такава, която завърши с удар на Текпетей от около 20 метра. Андреев пък позволи топката да отскочи от лявата му ръка в мрежата зад него вместо да я избие. 

На свой ред "сините" тръгнаха в атака. Така се стигна до 84-ата минута, когато Цунами нахлу в наказателното поле. 

В 84-ата минута Цунами получи топката в наказателното поле на Лудогорец и стреля, след което топката срещна ръката на Оливие Вердон и излезе в корнер. Георги Давидов отсъди корнер, но ВАР се намеси и го привика, за да разгледа ситуацията. Реферът промени мнението си и даде дузпа за "сините". Зад топката изненадващо застана Хосе Кордоба, който отправи удар, достоен за ръгбито и дори не уцели вратата. 

Така носителят на трофея бе детрониран.