0

Г ригор Димитров ще започне участието си на турнира от Големия шлем "Уимбълдън" срещу Душан Лайович. До момента двамата са се срещали три пъти, като първата ни ракета има предимство от две победи срещу една за  56-ия в света сърбин.

Най-добрият български тенисист е поставен под №10 и е в горната част на схемата, където на четвъртфинал може да срещне водача Яник Синер.

Ако елиминира Лайович, във втория кръг Димитров ще се изправи срещу победителя от двойката между Кристиан Гарин и Юшен Шан.

Седемкратният шампион на "Уимбълдън" Новак Джокович, който лекуваше контузия в последните седмици, е втори в схемата и в първия кръг ще срещне чешкия квалификант Вит Коприва.

Виктория Томова пък ще започне на "Уимбъдън" при жените срещу №32 в ранглистата Синюй Ван от Китай, от която загуби на "Ролан Гарос" след 2 прекъсвания заради дъжд, а във втори кръг може да се изправи срещу петата поставена Джесика Пегула.

Българката излиза днес от 17 часа в мач от полуфиналите срещу Дона Векич на турнира в Бад Хомбург, в опит да се класира за първи голям финал в кариерата си.

Стартът на „Уимбълдън” е на 1 юли.