0

 Култовият кинорежисьор Емир Кустурица, известен с филмите си „Аризонска мечта,“, Ъндърграунд“, Черна котка, бял котарак“, „ Когато животът беше чудо“ и др., набара гара.

Стара железопътна станция в Черна гора се превърна първо в него в дом, а след това той я направи на хотел с два ресторанта.

Красивата сграда се намира в градчето Херцег Нови и е притегателен център за феновете на Кустурица.

Жп гарата, превърната в малък хотел, е на десет метра от морето, с тераса с изглед към голямото пристанище в Херцег Нови.

Местните разказват, че за разлика от предишни години Кустурица вече не идва толкова често в Которския залив и е възложил всички задължения по ресторанта на свой приятел, който управлява и бизнеса му в Черна гора.

“Емир идваше по-често или поне го виждахме по-често. Сега не сме го виждали от дълго време, вероятно дойде за кратко, обиколи наоколо и се връща веднага в Белград – разказват хората.

“Наскоро до стария ресторант отвори още един. Хубаво е, всичко е ново, но най-важното е, че има хора. Едни идват, защото е точно на „Площада“, с хубава гледка към морето от заведението, а други – за да го срещнат, разказва редовен посетител в заведенията на Кустурица.