0

М ъж обезглави брат си и метна главата му през балкона след брутален скандал. 

Италианецът се е предал на полицията, след жестокото деяние. 59-годишният Бенито, влязъл в ожесточена вражда с брат си, 65-годишния Анибале, в дома им в Панарано, малко градче на около 40 km от Неапол, в сряда.

Въпреки че засега не е ясно за какво точно е бил спорът, той е бил достатъчно шумен, за да го чуят съседите, и е стигнал дотам, че Бенито е грабнал нож и е нападнал брутално брат си.

Бенито, чието фамилно име засега не е известно, се предава на полицията, която пристига в дома на семейството и открива обезглавеното тяло на Анибале. По трупа имало следи от множество прободни рани.

AFP via Getty Images

Италианските медии съобщават, че братята съжителствали, но не били в добри отношения. Двамата заживели заедно лед като Анибале се е върнал от Рим, тъй като наскоро се е пенсионирал и загубил съпругата си, предава Daily Mail, цитирани glasnews.bg.

Съседите разказват, че споровете са били шумни, но са се случвали толкова често. Те дори не обърнали внимание на разправията, докато не видели главата на Анибале да се търкаля на улицата.

Италианската национална полиция разследва ужасяващото престъпление и разговаря с приятели и познати на братята, за да открие мотива за убийството.

След като разпитали Бенито през нощта, те го отвели в затвора в Беневенто, който се намира на около 15 km североизточно от Панарано. Оттогава прокуратурата в Беневенто е започнала официално разследване. Тя ще възложи на съдебен лекар да извърши аутопсия на тялото на жертвата, което в момента се намира в моргата на близката болница "Сан Пио" в Беневенто.