1

С тана ясно кой е застреляният в столичния квартал "Модерно предградие".

Става въпрос за Паруш Парушев по прякор Паро Боксьора, научи "Телеграф"

ВЪРНАХА ЛИ СЕ ГОДИНИТЕ НА ПРЕХОДА? Един убит и двама ранени при стрелба в София! (СНИМКИ)

По информация на "Телеграф" той е бил топ лихвар на квартала. Има над 10 криминални регистрации, свързани с лихварство, сводничество и наркотици. Добър познайник е на МВР.

БФБ

Броени часове след бруталната стрелба, вече има арестувани, съобщи главният секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев на брифинг пред журналисти. Той посочи, че на местопроизшествието са открити две оръжия. 

Сигналът за престрелка в „Модерно предградие” пред заложна къща е получен в 14:59 часа. Станало е сбиване, което впоследствие е прераснало в престрелка, обясни Кангалджиев.

По думите му убитият е нападнал собствениците на заложната къща.

„Собственикът на заложната къща има законно притежавано оръжие, за нападателя нямаме информация да притежава такова. Това са наши стари познайници с дълги досиета. Няма намесени колеги в инцидента”, заяви директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) главен комисар Любомир Николов.

„Той има криминално досие и 11 регистрации за различен вид престъпления”, каза Кангалджиев и добави, че се сформират огледни групи и се извършват мероприятия за установяване на свидетели и очевидци.

Към момента са установени две лица в заложната къща и тяло на мъж на 48 години отвън. Главният секретар съобщи, че двамата пострадали са откарани в болници - единият е в тежко състояние и му предстои хирургическа намеса, а другият е контактен.

„Нямаме данни да е имало спор”, обясни главният секретар на МВР.

Главният секретар на МВР каза, че простреляният дошъл на местопроизшествието с още две лица.

„Едното лице е задържано, а другото е във ВМА", добави той. 

„Няма данни да има избягали от местопроизшествието. Всички са задържани”, добави Николов.