0

- Представихте най-новата си песен "Бон апети", какво ви събра на сцената и как протече реализацията на парчето?

М: С Искрен се познаваме от няколко години. Не е тайна, че аз съм негова фенка (смее се). Много исках двамата да работим заедно и когато започнахме да общуваме по-сериозно, дойде идеята да направим песента ми ,,Счупено сърце”. След този успешен проект се сплотихме като екип и създадохме дуетното ни парче. Двамата работихме по текста и музиката, а аранжиментът е на Искрата.

И: С Мона ни събра силната страст към музиката. И двамата обичаме да пишем сериозни текстове с хубаво послание, но в тази песен решихме да използваме главно "приятното" и не толкова "полезното". Помня, че бяхме вкъщи, седнали на пода с един лаптоп и микрофон, и нахвърлихме всички идеи около хранителната метафора за любовна закачка, каквато е и идеята на песента. Получи се много бързо и натурално. 

- Снимали сте в ресторанта на топготвачката Божана Кацарова, успяхте ли да се насладите на изкушенията в менюто? Защо се спряхте на това място?

М: Не успяхме да се насладим на вкусните произведения на Божана. Със сигурност мога да кажа, че тя е изпипала ресторанта си до най-малката подробност и обстановката беше уютна. Мястото е просторно, всяка една стая носи свой собствен характер и си личи, че помещението е направено за хора на изкуството.

И: За съжаление Божана я нямаше по време на снимките, така че не се възползвахме от нейните кулинарни умения. Вероятно щеше да ни разсейва твърде много от снимачния ден със своите вкусни изкушения, така че може и да е за добре (смее се). Въпреки това имаше много торти, плодове, пица, никой не остана гладен. А самата локация е много артистична и разноцветна, затова пожелахме да снимаме видеоклипа точно там.

- Мона, ти си веган. Продължава ли вълната от негативни коментари и критики в тази линия?

М: Често ми се случва да получавам хейт, относно факта, че съм веган. Особено в социалните мрежи. Но пък това си е мой избор, мой начин на живот и ми харесва да го живея с тези си разбирания. Нямам проблем с негативните коментари, все пак всеки е свободен да изразява мнението си.

И: Всеки има право да води начин на живот такъв, какъвто иска, затова често припомням на Мона да не обръща внимание на коментари. Аз самият съм пробвал всякакви хранителни режими, гладувания и диети през последните години, докато открия какво работи най-добре за здравето ми и нивото ми на енергия. 

- Двойка ли сте извън света на музиката?

М: С Искрен имаме изключително чисти и професионални отношения. Музиката ни обединява и връзката ни извън нея е само приятелска.

И: Двойка сме само в професионален план. И то добре функционираща. Абе даже сме шестица. 

- Как ви се отрази мълвата за по-близки отношения в личен и професионален план?

М: И двамата не плащаме данък обществено мнение и това не е повлияло на съвместната ни работа.

И: Отрази се много зле на всичките ни гаджета. Не могат да повярват, че не са единствени. Сега трябва да мислим нови фалшиви алибита и да се измъкваме от драматични ситуации. Добре, че сме професионалисти и в това отношение.

- Каква е дефиницията ви за любов?

М: За мен любовта е с много лица. Тя е лъч светлина, която ни избавя от най-мрачните дълбини. Тя е пламък, който ни кара да бъдем живи. Вдъхновение, без което не можем. Аз откривам нова любов всеки ден, но най-важното е да намерим любовта към самите нас, защото само така ще сме способни да даряваме света с нея.

И: Да даваш безусловно.

- А кое е най-голямото ви разочарование?

М: Разочарование от близък човек, приятел, това за мен е голяма болка. Съвсем скоро изпитах подобно чувство на рождения ми ден. Когато се довериш на някого и преминеш отвъд любовта, когато този човек за теб вече е част от твоето голямо семейство - тогава боли най-много.

И: Най-много съм се разочаровал при липса на лоялност, и то от близки на мен хора - било то в приятелски, любовен или професионален план.

- Какви са вашите скрити хобита и интереси?

М: Не съм сигурна колко точно скрити са моите хобита, но много обичам да рисувам. Ако пианото ми не е около мен - взимам молив и лист хартия. Ако искам да се успокоя - тогава вече използвам и цветове в картините ми, чувството е някак магично. Друга моя тръпка е любовта ми към медийния свят и по-точно към света на рекламата. Студентка съм в НБУ, а специалността ми е ,,Реклама”. Това е едно необятно море от творчество, знания и много екипна работа.

И: Активно се занимавам със спорт - ходя на фитнес и на бокс. Спортът ме държи в кондиция, скорост, фокус и добра форма, а и ми действа медитативно срещу стреса. Другата ми огромна страст е парфюмерията - колекционирам парфюми, чета за тях, запознавам се с хора от индустрията. Радвам се, че тази "мания" набира все повече популярност в България и вече имаме немалка общност от запалени... парфюмани. 

- Обичате да пътувате. Кой е най-запомнящият се воаяж зад граница и защо?

М: Всяко едно пътуване носи специална емоция. Но смятам, че най-запомнящото ми пътуване ще бъде след по-малко от месец, защото за пръв път в живота си ще имам възможността да гледам ,,Евровизия” на живо. Това е огромно щастие и сбъдната мечта за мен. Още от мъничка следя този конкурс и нямам търпение вече да тръгна към Швеция.

И: Мигновено се сетих за Берлин. Свързвам този град с изкуство, алтернативност, култура, субкултура, мода, освободеност. След всяко посещение този град оставя нова следа в съзнанието ми. Първото ми ходене там беше за участието ми в световното първенство по бийтбокс, което също остава един страхотен спомен. Още тогава голямо впечатление ми направи алтернативният начин на обличане сред хората, които виждах в известния берлински квартал Кройцберг.

- Какъв е планът ви за топлите месеци?

М: Не обичам да правя планове, но си поставям цели. През лятото на 2024 година искам да експериментирам с различни екипи от музикални творци. Искам всеки ден да правя нещо ново и предизвикателно за мен. В общ план мога да кажа това. А колкото до по-големите неща - щастието обича тишината.

И: Пътуване, работа, слънце, море. Продължаваме с пълна сила и вдъхновение. Разбира се, ще търсим и нови музи, някои от които чрез съзнателно планирани грешни избори