0

В ижда ли се краят на най-тежката война в света на турбофолка – такъв въпрос си задават феновете на сръбската музика.

Те са люти врагини от десетилетия. Никога не са си говорили или срещали – нито лично, нито професионално.

Десетилетия наред Цеца Величкович-Ражнатович и Драгана Миркович са в люта война.

За пръв път преди време си разменят язвителни бележки, след като се сблъскват по времето на снимките на новогодишна програма на РТС – радио и телевизия на Сърбия.

По-паметливите не са забравили от къде тръгва войната между тях.

Омразата между двете се корени в далечните 90-те години на 20-и век, когато небезизвестният Желко Ражнатович - Аркан – гадже, след това и съпруг на Цеца, забранил на тогавашните медии да канят Драгана в предаванията си и да пишат за нея, за да лансира Цеца.

Лепа Брена и Весна Змиянац по онова време отдавна били непоклатими не само югославски, но и балкански звезди. "Драгана тогава беше човекът, който трябваше да бъде прескочен, що се отнася до Сърбия", разказвал близък до скандала източник за изданието "Alo", разкривайки как се е стигнало до изчезването на Драгана от сцената и шеметния успех на Цеца. Всички конкурси и фестивали били предварително резервирани за Цеца.

Така и става – кариерата на Цеца дръпва рязко нагоре, докато Драгана тихо залязва.

През годините организаторите на всякакви събития строго спазват правилата двете да не се срещнат някъде по участия – в коридорите или на сцената.

Въпреки многото предпазни мерки те все пак налетяха една на друга по време на снимки на новогодишно музикално шоу, пише „Alo”. Двете се срещнаха за пръв път от много години насам. "Опа, добър вечер! Познаваме ли се, или не се познаваме? Не знам, ти реши! Аз реших и казах: Добър вечер!, а ти както искаш. Аз нямам подобен проблем", гласи провокативният разговор между певиците, цитиран от изданието Dnes.

Драгана първоначално не вярвала на ширещата се информация около Аркан и гаджето му. Тя не е допускала колежката й да участва в подобни машинации, още повече, че самата Цеца си е имала прекрасни певчески и сценични данни.. когато обаче Драгана разбира все пак за какаво става въпрос, било ѝ е много тежко.

Тогава на сцената се появява бъдещият съпруг на Драгана – Тони Биелич, с когото в момента също така тежко се развеждат.

Тя се омъжва за Тони и двамата заминават за Виена."Когато напусна Сърбия, за нея не беше важно какво се случва, най-важното за нея беше, че публиката, макар и да нямаше подкрепата на медиите, никога не спря да я обича. Тя запази верните си фенове, а имайки прекрасния си съпруг и децата си, подлагането на крак от страна на колежката й нямаше никаква тежест", казва още източникът на изданието. Според него най-голямото доказателство, че Драгана не е имала лоши мисли, е фактът, че точно тя предложи на Цеца да гостува в нейната телевизия в момента, в който Цеца беше забранена по телевизия "Пинк".

Никой на никого не може да подари кариера, нито да бъде виновен на някого за краха на кариерата. Желая на въпросната колежка всичко най-добро, да запише хит и да открие спокойствието през 2019 година“, казва след време Цеца Величкович, киментирайка враждата между двете.

След злополучната среща за новогодишната прогрмана на РТС, тези дни Драгана отправи сърдечен поздрав за щерката на Цеца, която се ожени тези дни.

Певицата поздрави Анастасия Ражнатович и нейния съпруг Неманя Гуделе по повод гражданската им сватба.  Драгана публикува коментар под снимката от тайната сватба във вилата на Ражнатович в Дедине и пожела всичко най-добро на младата двойка.

ГОРЧИВО: Цеца Величкович вдигна сватба! (СНИМКИ)

”Всичко най-добро от сърце” - написа Драгана, с емотиконка червено сърце, а самата Цеца реагира, като написа в мрежата, че когато някой казва такива добри думи, няма какво повече да се коментира, пише сръбската преса.

За новите ветрове в отношенията показателен е и коментарът на Цеца по повод тежкия развод на Драгана с Тони Биелич.

Цеца застана на страната на Драгана при развода.

”Нито знам какво се случва в живота на някого, нито ме интересува. Винаги е тъжно, когато едно семейство се разпадне и не го пожелавам на никого. Разбира се, че съм с колежката – каза Цеца”.