0

Емил Енчев–Гладиатора е поредният боец, който гостува на „МачКаст“ в дните преди голямата бойна вечер на BKFC в „Арена София“ на 22 мача. Състезателят, който много прилича на звездата на футболния ЦСКА Фернандо Каранга заради татусите по лицето си, разказа любопитни случки от детството си, кой всъщност го е запалил по бойните спортове. 22-годишният боец ще участва в откриващия двубой на галавечерта, а съперник ще му е Сакис Зампелос от Гърция.

Билети за голямото събитие на 22 март ще откриете в Grabo.bg!

- Разкажи защо реши да се включиш в това събитие?

- Като цяло обичам бойните спортове и това е основната причината да реша да се включа в това събитие. То си е нормално, който тренира бойни спортове да се пробва и с голи ръце и да иска и там развитие, защото това си е вид каляване.

- Ти как се запали по бойните спортове. Разкажи твоята история и как се зароди любовта ти към това начинание?

- Още от малък се запалих. В 6-и клас гледах Майк Тайсън. Стана ми интересно, но си го гледах само любителски. Не съм си и мислел, че ще става нещо. Малко по-късно Кубрат Пулев стигна до мача за световната титлата срещу Владимир Кличко. Тогава ми стана много интересно. В седмицата преди боя, а и след него, всички медии се занимаваха само с това. Само се въртеше Кубрат – Кличко. Всички го обсъждаха.

- Да, това беше най-коментирана тема в България тогава...

- Даже има един случай с учителката ми по български език в училището в Ловеч. Тя преди мача на Кубрат в един учебен час започна да ни обяснява Кличко какъв е грамаден, как ще пребие Кубрат... Това беше в целия час преди двубоя. След мача, който беше уикенда, още в понеделник в първия час тя каза: „Видяхте ли, че Кличко го победи. Нашия нещо много се беше разкрачил“. Ей такива работи. На мен ми стана интересно как всички го обсъждат. Нищо, че е загубил. И на мен ми се прииска всички един ден мен коментират. После изглеждах филмите за Роки, филмирах се и още не съм излязъл от филма, както се казва.

- Да поздравим госпожата на български, много разбира явно...

- Да, поздрави... Сега сме приятели, но тогава ме ядоса, защото аз съм си фен на Кубрат. А тя даже и за Майк Тайсън говореше, че нещо ял хлебарки в затвора, пък той човекът сигурно е хапвал по-хубави неща от тези, които повечето хора ядат в ежедневието.

- Ти започна първо с бокс, нали така?

- Да, беше ми интересно. В началото исках да натривам на хората носа. Ето, като с нея. Тя не го харесва Кобрата, говори за него това-онова, но човекът е милионер.

- Успял ли си да се запознаеш с Кубрат?

- Още не, но искам, разбира се.

- Нека да говорим малко за предстоящия мач. Твоят двубой ще бъде първи, той ще открие галавечерта. Ти трябваше да участваш и в първото издание на тези боеве, но какво се случи тогава, защо не участва?

- За съжаление тръгнахме за кастинга с колата, но катастрофирахме и така и не стигнахме до кастинга.

- Сега си още по-надъхан, за да покажеш на това, което си способен?

- Да, разбира се, няма как! Постоянно съм надъхан, не само сега.

-  Как върви подготовката, всичко наред ли е вече с килограми, стратегия?

- С тренировките всичко е екстра. За този мач тренирам най-здраво до момента. Тренирам по два пъти на ден и на две-три седмици почивам по един ден. Това е много добре, но човек така може да претренира. Бях и болнав. Но когато тренираш повече от обикновено, може да ти падне имунната система. Малко бях болнав, пих антибиотици, но не съм спирал. Аз не пия лекарства и такива неща, витамини само.

- Уверен ли си в победата?

- Е да! Ако не съм, по-добре да си вървя!

- Твоят съперник Сакис, който идва от Гърция, също ще дебютира, като теб. Успя ли да му гледаш някой мач, да получиш информация той на какво набляга?

- Не, то няма за него много в интернет. Аз като цяло не си разучавам противниците, дори на аматьорско ниво. Аз си ги представям като боксови круши, които подскачат там и трябва да ги пръсна просто. Те са просто с различна форма.

- Сигурни сме, че ще го пръснеш и ще го върнеш в Гърция... Притесняваш ли се, че ще се биеш пред много хора в „Арена София“?

- Не, не! Въобще не съм мислим за подобно нещо.

- Как успяваш да запазиш така психиката си преди двубоя. Ти си на 22 години, това ще е дебют за теб. Как се надъхваш?

- Аз като започнах, бях много страхлив. В първите състезания, имах чувството, че ще се разплача от страх. Голям страхливец бях като цяло. Но тогава тренирах малко безцелно. Беше така просто, защото ми харесва. Но, след като си поставиш по-висока цел, постепенно спира да те е страх. Като цяло единственото притеснение, което ми е останало, е дали ще се представя добре, но главно заради мен, защото после ще ме е яд. Аз реално не се познавам с никой от публиката. Това ми дава по-голямо спокойствие.

- Изглеждаш много впечатляващо с тези татуси. Как се запали по това и коя е първата татуировка, която си направи?

- Първата е тази – против уроки, талисман за късмет. Мама ми даде пари за рожден ден, за да мога да си я направя. Втората си я направих веднага на лицето заради Майк Тайсън. Много ми харесва. Исках да видя как става това с татусите. Хареса ми. Татуистът ми е Венцислава Стойкова в Троян. Там са най-хубавите татуировки. Името ми Енчев е изписано на старобългарски, имам и символ за безкрайност, но може да се тълкува и като осмица, защото съм роден на 8 юни. Тези татуси означават, че нямам лимит. Нямам ограничения. Да се знае, че аз няма да се задоволя само с титлата на BKFC, примерно. След това ще искам и още.

- Пожелаваме ти го... но с тези татуси приличаш много на звездата на ЦСКА Фернандо Каранга...

- Не се интересувам от футбол, а и от други спортове. Но по улиците ме гледат странно заради татусите. Ходих на едно състезание по ММА. На отиване два пъти патрулки ме спираха за проверка да няма оръжия или някакви такива неща.

- Ти каза, че нямаш лимити. За какво мечтаеш да постигнеш някога като крайна цел?

- Много се кефя на UFC! Мечтая да взема пояса на UFC. За мен шампионът в тежка категория е най-добрият боец в света. ММА е най-близо до реалния бой. Това, че сега съм малко по-лек, няма значение. Ще направя необходимите режими и ще стана 100 килограма – за тежка категория.

- Какво работи за теб?

- Сега спазвам много строг хранителен режим. За бокса гледам да тренирам по-агресивни техники. Не както повечето боксьори ги учат на по-бавно темпо с една ръка напред, да се пазят само. Не обичам скучните боеве, в които състезателите само се дебнат. Почнах да гледам повече техники, които са по-интересни за публиката и с тях можеш да нанасяш повече щети на противника си. Сега бокьсорите ги учат да печелят по точки.

- Как се справяш с болката?

- То, когато се биеш в истински мач или в спаринг, тогава инстинктите ти се отключват. Тогава няма толкова болка, но усещаш, че нещо ти се размътва мозъкът. Но болка няма много, като те удрят в главата.

Екатерина ТОМОВА
Димитър ПЕНЕВ

Ангел Петков: Хъсът ни за бой идва от гените, все пак сме на Балканите

Легендата срещу Лудия ще е кърваво зрелище!

Брутален уличен боец от Словакия иска още кръв в София!

Президентът на BKFC пристига у нас за галата в "Арена София"!

Бурята от Чечения ще разтърси София!

Калоян Колев пред „МачКаст“: Винаги съм бил бойна личност, обичам болката (ВИДЕО)

Корав бразилец иска да пише история в Европа

10 ДНИ ДО ГОЛЯМОТО ШОУ: Ще бъде ли достатъчно силен Отровата и този път?

Скалата любим екшън герой на наш талантлив боец! (ВИДЕО)

Живко Стоименов: Боксьорите имат голямо предимство в BKFC! (ВИДЕО)

Граф срещу Шафер е дамското украшение на BKFC 58!

Боецът Живко Стоименов: Нямам загуба на профиринга в България! (ВИДЕО)

Наш боец се преклони пред Васил Левски! (ВИДЕО)

Бръснаря ще вдига адреналина в „Арена София“!

Пролетта на Психопата! „Най-ужасния човек на Балканите“ е готов да унищожава в София

„Наемния убиец“ от Египет, който е готов да разтърси „Арена София“!

Зохраб Азимов: В България ще разберат защо прякорът ми е "Легендата"!

Боецът с две висши образования Тони Маркулев: Георги Валентинов ме удари два пъти в слабините, но въпреки това го победих (ВИДЕО)

Представителят на BKFC за България Любомир Геджев: Бихме рекорда на Щатите по продадени билети за бокс с голи ръце! (ВИДЕО)