0

С тоян Михалев от „Продължаваме промяната – Демократична България“положи клетва като народен представител на мястото на Христо Иванов.

Председателят на парламента Рая Назарян прочете решението на Централната избирателна комисия, с което се обявява изборът на Стоян Михалев във връзка с решение на Народното събрание от 21 юни 2024 г., с което са прекратени пълномощията на Христо Иванов като народен представител. 

Михалев е следващият от листата на коалицията в 24 МИР-София. 

Христо Иванов подаде оставка, поемайки отговорност за резултатите на коалицията от изборите 2 в 1. Веднага след като положи клетва, той подаде заявление за предсрочно прекратяване на пълномощията му, което беше гласувано на второто заседание на 50-ия парламент.  

В сряда парламентът прекрати и пълномощията на Филиз Хюсменова като народен представител от ДПС. Това се случи след като тя подаде оставка, а като мотив посочи, че иска да поеме отговорност за резултатите от евроизборите.

На последните парламентарни избори тя беше водач на листата във Варна, откъдето е и избрана за народен представител. "Уведомявам ви, че поемам отговорността и подавам оставка като член на българския парламент, с искрено желание политиката в България да служи на хората", написа Филиз Хюсменова във Facebook страницата на ДПС-Варна.