0

П рочутият диригент Левон Манукян, който през пролетта дирижира първия затворнически хор, е закопчан от икономическа полиция в Пловдив, научи „Телеграф“. Манукян в момента е директор на филхармонията в Разград. По първоначална информация той е прибран за длъжностно престъпление. Касае се за присвояване на суми в особено големи размери от музиканти.

ПРЕД ОЧИТЕ НА ПУЛЕВ: Млатиха се до кръв в пандиза! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Твърди се, че при извършените обиски е била открита голяма сума пари. Манукян е бил задържан за срок до 72 часа. Засега въпреки скандалния случай от ресорното министерство на културата все още не са излезли с позиция по въпроса.

Манукян е диригент и на новосформирания Хор на Софийския централен затвор. Бургазлията дори откри заедно с питомците си боксовия турнир зад решетките на 17 май. „Искам да им помогна в затвора със занимания с сферата на изкуството. Тук се изненадах от присъствието на толкова много музикални таланти“, коментира тогава виртуозът за „Телеграф“. Манукян, известен с мюзикълите „Мулен Руж“, „Брилянтин“ и „Мемфис, както и с изпълненията на Тони Димитрова и цяла плеяда наши и чуждестранни певци и музиканти, като е дирижирал над 140 концерта само на именитата ни певица от Бургас.