0

С тарши треньорът на Лудогорец Игор Йовишевич остана доволен след победата с минималното 1:0 в домакинството на Локомотив Пловдив. Той поздрави футболистите за показания характер, които не се отказаха до самия край да търсят успеха след тежкия мач в Лига Европа през седмицата.

„Да, заслужени точки, абсолютно. Ако видим целия двубой, заслужавахме трите точки. Знаехме, че ще страдаме след европейския мач – Слован, Байер Леверкузен, Борусия Дортмунд – много отбори страдаха. Ментално си свършен, но направихме ротации и искахме с тях да имаме висока динамика. Генерално заслужавахме трите точки. Поздравявам отбора за характера. С мотивация и талант спечелихме“, започна Йовичевич.

„Искахме да има повече пространства за крилата, трябваше да реагираме по-бързо в полузащитата. Трябва да създаваме повече за Рик и Кайо, те са много добри един на един. Имахме много възможности, не допуснахме попадение – „чиста“ мрежа, трета поредна откакто съм тук. Те нямаха удар“.

„За да бъдеш шампион, трябва да имаш отбор, който е готов. Така е във футбола. Трябва да държиш всички мотивирани – не само първите 11, а 24-25 играчи. Имаме страхотна структура, когато загубим топката. Но може и по-бързо след спечелена втора топка. Трябва да попроменим модела на игра“.

Треньорът на Локомотив Пловдив Любослав Пенев изрази уверение, че финансирането на клуба няма да бъде проблем. Ел Голеадор остана доволен от характера и старанието от футболистите си след загубата с 0:1 от Лудогорец в Разград.

„Заслужавахме поне точка. Въпреки че не взехме, доволен съм от момчетата. Всички изиграха много сериозен мач, с характер, дисциплина, настроение и желание. Това е важно. Това е много важно, дори че не взимаме точки. Това е нещо като основа, върху която да стъпим и без отпускане, тъй като има много мачове“, започна Ел Голеадор.

„Опитваме се да създадем ситуации за гол в целия мач. Не разполагахме с много, но имахме няколко, в които можехме. За мен е без значение дали ще вкараме в шестата или 82-ата минута. Днес това не се случи. Лош късмет при далечния удар след рикошет и това е. Продължваме да работим смело и по този начин“.

„Имаме опции сред футболистите и внимаваме с тях. Когато не са на 100%, не трябва да играят на всяка цена. Правим ротации, тъй като те трябва да се чувстват добре. Костов работи сериозно и се представи добре, както и всички. Поздравявам момчетата и феновете ни. Много време отделихме на новините покрай клуба. Другите неща се изясняват в движение. Вярвам, че Локомотив ще продължи да бъде финансиран. От кой? Това не знам“.
„Ще поработим добре следващите седмици и предвиждаме контрола. Не играем следващия уикенд. Продължаваме по тази линия“, завърши Любослав Пенев.