0

О питният нападател Преслав Йорданов е първото ново попълнение на шампиона за 1991-ва Етър Велико Търново, който през миналата кампания изпадна във Втора лига.

34-годишният 192-сантиметров голаджия е юноша на Спартак Плевен, а кариерата му преминава през Локо София, Локо Мездра, Беласица, Черноморец Бургас, ЦСКА, казахстанския Ордабаси, Пирин Благоевград, Септември София и Добруджа.   Бил е юношески и младежки национал. Общо в Първа и Втора лига Преслав Йорданов има 265 мача, в които е отбелязал 78 гола.

"Получих покана от старши треньора Светослав Петров, разбрахме се и съм тук. Радвам се, че съм в Етър – отбор с традиции, и се надявам да помогна за завръщането в Първа лига. Надявам се да вкарвам голове и най-важното отборът да побеждава. Чувствам се перфектно, добре съм физически, дай Боже да имаме късмет и да побеждаваме”, заяви Преслав Йорданов преди първата си тренировка с виолетовия екип.

3-ма талантливи юноши от школата на Етър подписват първите си професионални договори с родния клуб. Това са Атанас Атанасов, който вече има мачове с първия отбор в елита, както и Росен Върбишки и Георги Иванов, които и досега водеха подготовка с представителния тим. И тримата бяха основни футболисти на дубъла, а преди това и 17-ката.