В олейболният национал Георги Братоев заяви, че единствено федерацията решава за националния селекционер, а работата на състезателите е да тренират и да показват най-доброто от себе си на мачовете. 

Волейболният национал Георги Братоев заяви, че единствено федерацията решава за националния селекционер, а работата на състезателите е да тренират и да показват най-доброто от себе си на мачовете. 

Както е ясно, разпределителят бе в конфликт със Силвано Пранди през миналата година, като се стигна и до доста остри нападки. Тогава италианецът извади Георги от състава за европейското първенство, но после го върна за олимпийската квалификация в Берлин, пропусната впоследствие от играча заради контузия.

"За нас кой ще бъде начело на България не е от значение, защото нашата работа е да се състезаваме, да тренираме и да показваме най-доброто, на което сме способни на терена, когато има мачове и в тренировките съответно. Тези неща ги решава федерацията. Спекулации кой ще бъде треньор, дали ще бъде сменян, това е нещо нормално за всеки един спорт. На тези неща повечето от нас сигурно много отдавна са свикнали да не обръщат внимание. Нашата работа е да тренираме и да покзваме най-доброто от себе си", заяви Братоев преди днешната открита тренировка на националите, която бе водена от Силвано Пранди. 

"Предполагам, че подготовката ще бъде много ценна, защото много от нас не са почивали по толкова време през лятото. Аз в последните 13 години не съм почивал толкова. Поддържането на форма вкъщи не може да се сравни с професионалната подготовка на спортистите. За нас ще бъде много важно да подготвим отбора за това, което предстои през януари. Защото колкото и да изглежда лека квалификация с отбори като Израел и Австрия, се класира само първият и никой няма право на грешки", коментира Георги Братоев и добави: 

"И преди квалификацията в Берлин бях готов, но получих травма, която не ми позволи да бъда там. Това, че съм тук значи, че искам да бъда част от този отбор."

"За всичките години, горе-долу около 13 вече, които съм тук, не мога да кажа, че някога е имало лоша атмосфера. Сега има малко повече млади момчета и това е стимул за нас по-възрастните да се напънем и да покажем, че напредването на години не е причина да се предаваме. Така и за тях е стимул да се съревновават с хора, които имат по-голям опит от тях", заяви още Георги, а по повод факта, че ще играе в един клуб с брат си Валентин, той отговори:

"Да сме живи и здрави, и да няма проблеми с контузии, очаквайте отборът на "Нефтохимик" да спечели всичко в България. Според мен до голяма степен имаме шансове да играем и групи на Шампионска лига. Моето мнение е, че новата система на Суперлигата не ми допада, защото това означава, че ще имаме с поне 6 мача по-малко."