0

Н азрява сериозен бунт в националния отбор по бокс срещу натурализирания кубинец  в тежка категория Йордан Морехон, съобщава вестник „Мач Телеграф“, позовавайки се на боксова звезда, пожелала анонимност.

„Много е страхлив на ринга, постоянно се крие и се пази. Само в клинчове влиза и не прави нищо особено. Въобще не оправдава доверието на президента. Все отпада рано на големите турнири и не показва грам качества за националния тим“, е оценката за Морехон.

„Чудя се как още  е в отбора. Въобще представянето ни на европейското в Ереван бе пълен провал. При положение че ги няма руснаци и беларуси да не можеш да направиш шампион – това си е провал. 

Другият кубинец с наш паспорт – Хавиер Ибанес, е качествен боксьор, много е бърз и неуморен, но на няколко пъти противниците му добре го разучават и с правилната тактика успяват да го излъжат, както и стана и на полуфинала на европейското“.

България натурализира Хавиер Ибанес (56 кг) и Йордан Ернандес (над 91 кг) преди две години. Те дойдоха с големи надежди да възродят българския бокс, но си останаха само с тях. 

Двамата са младежки олимпийски шампиони от Нанджин 2014 и световни първенци от същата година, но на ниво мъже не показват същите резултати.