0

Станой Табаков от над 10 години живее и работи в САЩ. Той със сигурност ще е един от най-колоритните бойци в тазвечершната битка с голи ръце от веригата BKFC. Негов опонент тази вечер ще бъде чешкият футболен хулиган Петр Беранек. Двубоите от BKFC 58 може да наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT 3 и новия специализиран канал Fight Klub.

Билети за голямото събитие на 22 март ще откриете в Grabo.bg!

- В каква форма си преди мача? Завръщаш се на ринга, за да се биеш за първи път с голи ръце?
- Чувствам се в много добра форма. Направих доста спаринги и усетих, че все едно не съм прекъсвал. Мисля, че ще се завърна с много хубава победа заради България.

- Какво мислиш за твоя опонент (Петр Беранек б.р.), който е с голям опит в уличните боеве?
- Гледал съм го, страхотен спортист. Винаги имам уважение към спортистите. Добър боец е, но аз съм по-добър и ще го докажа.

- Как се запали по бойните спортове?
- По тях ме запали добрият ми приятел Благой Иванов и моят кум Самет Хюсеинов. Един ден Благой ми каза: „Брат, защо се биеш по тия дискотеки, само си правим проблеми, ела да тренираш с мен в залата“. И така влязох в залата по бойно самбо. Също така ходих на бокс заедно с братята Пулеви. Те са ми приятели от деца, учили сме в едно училище. Тервел ме заведе в залата по бокс и там тренирах.

- На теб също ти викат Кобрата. Как стана така, че с Кубрат имате еднакви прякори?
- Когато отидох в Спортното училище, много трудно ми произнасяха името Станой, а бях много гъвкав, крив борец. Един от по-старите борци ми го измисли. Бях много див и там доста се биех.

- Отново да се върнем на Багата. Как се чувства той толкова далеч от България?
- Благой в момента за мен е в много добра форма. Сега е около 120-125 кг. с много мускулна маса. Боксът му е станал много добър и смятам, че може да ни радва още много занапред. Не се е отказал, направил си е режим, тренира двуразово. Вече мисли по американски начин. Повечето хора в САЩ са семейно настроени. За него това е много добре – тренира, гледа си децата. Наскоро го питах дали иска да се прибере в България, а той ми каза: „Какво да правя там, тук е по-спокойно“. Ако се прибере в България, мисля, че може да му се отрази лошо, особено, ако се съберем двамата, ще обърнем София със сигурност. Иначе дискотеките съм ги спрял, че винаги става проблем. В няколко дискотеки в София ми сложиха забрана, но аз си ги махнах (смее се).

- Преди време бе реагирал остро на клип, в който едни интернет герои се гавриха с момче в неравностойно положение. Каза, че с удоволствие би се разправил с тях...
- Ако ги срещна някъде по улицата, може да пускат жалби срещу мен, но няма да им се размине. Държавата може би не ги наказа, но няма как те да се гаврят хора, които не са добре психически.

- Гледаш ли футбол, интересуваш ли се от него? Сигурно имаш и доста познати футболисти...
- Да. С Димитър Бербатов бяхме заедно в Спортното, набори сме. Заедно завършихме. Беше много добър футболист. Винаги си беше такъв единак, винаги си беше сам с един вестник, спокоен човек. Не съм го виждал от над 20 години със сигурност и може да не се познаем, ако се разминем някъде. Не мога да кажа лошо нещо за него.

- Остава ли ти време да гледаш футбол?
- Гледам рядко, не съм чак толкова голям фен на футбола. Имам приятели от агитката на Левски, на ЦСКА, но не вземам никаква страна, защото, да, аз съм си цесекар в кръвта, защото съм завършил Спортното, но когато играят Левски и ЦСКА, нека побеждава по-добрият. 

Цялото интервю чуйте във видеото!

Психоатаки на кантара на BKFC 58! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Ангел Петков: Хъсът ни за бой идва от гените, все пак сме на Балканите

Легендата срещу Лудия ще е кърваво зрелище!

Брутален уличен боец от Словакия иска още кръв в София!

Президентът на BKFC пристига у нас за галата в "Арена София"!

Бурята от Чечения ще разтърси София!

Калоян Колев пред „МачКаст“: Винаги съм бил бойна личност, обичам болката (ВИДЕО)

Корав бразилец иска да пише история в Европа

10 ДНИ ДО ГОЛЯМОТО ШОУ: Ще бъде ли достатъчно силен Отровата и този път?

Скалата любим екшън герой на наш талантлив боец! (ВИДЕО)

Живко Стоименов: Боксьорите имат голямо предимство в BKFC! (ВИДЕО)

Граф срещу Шафер е дамското украшение на BKFC 58!

Боецът Живко Стоименов: Нямам загуба на профиринга в България! (ВИДЕО)

Наш боец се преклони пред Васил Левски! (ВИДЕО)

Бръснаря ще вдига адреналина в „Арена София“!

Пролетта на Психопата! „Най-ужасния човек на Балканите“ е готов да унищожава в София

„Наемния убиец“ от Египет, който е готов да разтърси „Арена София“!

Зохраб Азимов: В България ще разберат защо прякорът ми е "Легендата"!

Боецът с две висши образования Тони Маркулев: Георги Валентинов ме удари два пъти в слабините, но въпреки това го победих (ВИДЕО)

Представителят на BKFC за България Любомир Геджев: Бихме рекорда на Щатите по продадени билети за бокс с голи ръце! (ВИДЕО)