0

П ътят град Елин Пелин – село Гара Елин Пелин ще остане затворен и в събота, но периметърът ще бъде скъсен от Ритейл парка до складовата база на голяма търговска верига, съобщиха от общинската администрация.

Оттам апелират гражданите да използват обходния маршрут през село Лесново.

Бедственото положение в град Елин Пелин, както и в селата Нови хан и Гара Елин Пелин остава в сила до влизането на екипите на пожарната и сапьорите на мястото на инцидента в склада за фойерверки. Според указания на МВР това може да се случи 24 часа след последния взрив, обясниха още от общинската администрация.

До гара Елин Пелин в съботната сутрин се чуват изолирани гърмежи, повече от денонощие след пожара в складовете за фойерверки, предаде БНР.

Гърмежите са от пиротехника, но интензитетът им е увеличен в сравнение с предишните дни. 

Директорът на "Пожарна безопасност и защита на населението" Александър Джартов обясни, че горят невзривени боеприпаси: "В момента се обсъжда по какъв начин да продължат и последващите действия. В консултация сме с колегите от "Булгартрансгаз", за да може да се уточни кога ще може да бъде пуснат газопроводът. За нас е важно към самия склад да няма газоподаване. При нас проблемът е, че ние носим отговорност за нашите служители, както и за населението, така че ние не можем да прибързваме с решения".