Д есет коли осъмнаха с нарязани гуми във Враца. Автомобилите били паркирани на улица „Генерал Леонов“, на която е и кооперативния пазар.

Десет коли осъмнаха с нарязани гуми във Враца. Автомобилите били паркирани на улица „Генерал Леонов“, на която е и кооперативния пазар.

За вандалщината сигнализирал местен жител, който съобщил в полицията, че два от товарните му автомобили, с марки „Форд Транзит“ и „Дачия докер“, собственост на управляваното от него дружество, са с увредени десни гуми.

При извършения оглед униформените установили, че още 8 коли, различни марки и модели, паркирани на същата улица в града са с нарязана по една гума.


По случая в районното управление е образувано досъдебно производство. Една от версиите, по които работи разследването е, че става дума за хулигани, които са се забавлявали през нощта като са ръгали с нож гумите на колите. Не е изключено вандалите да са изпълнявали и „бизнес“ поръчка на някоя гумаджийница, закъсала за клиенти. От полицията проверяват всички камери по търговската улица, за да разкрият кой е извършил престъплението.