0

Н осителят на купата на БФC до 18 г. – ЦСКА, отстъпи с 1:3 като гост на белгийския Генк в първия мач от втория кръг на Шампионската лига за младежи.

"Червените" се представиха много добре в най-авторитетния континентален турнир, но в края бяха порязани от рефера от Северна Македония Игор Стойчевски с 2 червени картона и 2 дузпи.

ЦСКА започна ударно срещата и още в 3-тата минута отлична атака през центъра позволи на халфа Петко Панайотов да излезе сам срещу вратаря и да вкара за 1:0.

Домакините изравниха в 32-рата минута чрез Сайду Туре.

Малко повече от четвърт час преди края при едно центриране от корнер комшийският съдия прецени, че капитанът на „армейците” Лъчезар Иванов е извършил нарушение, за което домакините получиха дузпа, а той – жълт картон. Заради протестите си обаче асът на ЦСКА бе декориран за втори път и бе изгонен. Вратарят Георги Гергинов обаче спаси дузпата.

За да помогне с каквото може на Генк, Игор Стойчевски повтори упражнението с картоните в 80-ата минута. Тогава в рамките на 60 секунди македонецът даде 2 жълти на Димитър Петров и го отстрани.  

Малко след това Али Камара направи 2:1 за Генк, а в 88-ата минута, за да е по-сигурно, арбитърът даде и втора дузпа, вкарана от Лино Декресон за 3:1.

ЦСКА бе подкрепян от агитка от около 30 души. Сред зрителите на мача бе и футболистът на белгийския Антверпен Росен Божинов, който в кариерата си е играл за двете родни четирибуквия.

Реваншът е на 6 ноември в София.