0

С оциалните мрежи в САЩ избухнаха, след като нашумяха, след като първата дама Джил Байдън зае централно място на това, което може да бъде едно от последните заседания на кабинета на президента Джо Байдън в Белия дом, предава Economic Times.

Срещата, проведена миналия петък, отбеляза първата сесия на кабинета от октомври 2023 г., като Джил Байдън направи забележително появяване, за да говори по важна тема – Инициативата на Белия дом за изследване на здравето на жените.

Докато президентът я представяше, той обясни значението на нейното присъствие, като каза: „Първите дами са присъствали на тези срещи в миналото по конкретни причини. Това е първият път, когато Джил се присъединява към нас и това подчертава важността на въпроса, който тя засяга”. След това президентът Байдън предаде срещата на съпругата си, завършвайки с небрежна забележка „Ти си наред, хлапе”.

Седнала начело на масата в Кабинета, Джил Байдън говори четири минути и половина, обсъждайки инициативи за майчиното здраве. Речта й последва краткото двуминутно представяне на президента Байдън. По-късно стана ясно и че тя се подписва на официално документи, заедно със съпруга си.

Ситуацията, която предизвика много полемика, идва, след като през уикенда Байдън отново допусна грандиозен дипломатически гаф.

В събота той накара министър-председателите на Индия, Япония и Австралия да отидат до Уилмингтън, Делауеър, за годишната среща на Четворката, партньорство, предназначено да държи под контрол Китай. В публични изказвания, предавани на живо от Белия дом, президентът забрави, че трябва да представи индийския премиер Нарендра Моди, като се провикна: „Кой е следващият?”.