0

В ремето застудя и вместо за сладолед отново мислите как да се сгреете. А и в любимите ви турски сериали непрекъснато се пие чай. Ако сте се вживели и вие в сюжета и всеки път, когато хванете дистанционното, вдишвате аромата на чашата, може би ще ви е интересно да научите какъв точно чай сте самите вие според вашата зодия.

Овен - пу-ер

Решителният Овен намира своя сродна душа в наситения чай пу-ер. По същество това е „отлежал“ постферментирал чай, който е преминал допълнителен етап на обработка и по този начин е придобил своя уникален тръпчив вкус.

Точно както огненият знак на зодиака се отличава с упоритостта си за постигане на всякакви цели, така и пу-ерът упорито извървява дълъг път, преди да попадне в желания чайник, където вече може да избухне от сърцето след трудно пътуване. Още едно предимство – този чай е като виното – колкото повече отлежава, толкова по-мек и хубав вкус добива.

Телец - матча

Здраво стъпилите на земята Телци се стремят към хоризонтална позиция, така че само концентрираната матча може да ги ободри. Зеленият чай на прах с вековна история от Япония се отличава не само с тонизиращите си свойства, но и с приятния си тревист вкус. Освен това сега това е много популярна напитка, а представителите на тази зодия имат отлична чувствителност към тенденциите и неволно избират всичко най-луксозно.

Близнаци - жълт

Жълтият чай се нарежда веднага след зеления и белия чай по отношение на силата на ферментация, така че е чудесен за тези, които обичат ароматът да излиза, но все още е далеч от интензивността на черния чай. Традиционно методът на създаването му се е запазил в Китай, тъй като само високопоставени личности са имали достъп до него.

Ветровитите Близнаци от света на чая биха били също толкова неуловими и слънчеви отвътре. Те обичат да правят впечатление с едва разбираем послевкус, но толкова лек, че всеки път очевидно има малко комуникация с тях.

Рак – елда

Кой би бил бисквитката в света на чая? Разбира се, Ракът. Чаят от елда, с който се илюстрира характерът му, е необичайно мек и с леко сладък вкус. Той започна да печели слава едва наскоро, намирайки отговор в сърцата само на няколко избрани емпати.

Вкусът на чая от елда често е доминиран от нотки на карамел, което моментално създава уютна атмосфера по време на пиене на чай. Онези, които имат късмета да срещнат единомислещ Рак, изпитват приблизително същите емоции.

Лъв – морски зърнастец

По ирония на съдбата, но стереотипно най-горделивият и непокорен типаж в зодиакалния кръг в чаения ни хороскоп се оказа далеч от истинския чай. Всъщност за Лъвовете е важно да бъдат ярки и забележими, така че определено няма време да разчитате на дълги чаени церемонии и анализ на растежа на насажденията, върху които ще растат техните листа.

Впечатлението от тях трябва да е силно и незабавно, така че тяхната сродна душа във вселената на чая е сочният чай от морски зърнастец. Затоплящият вкус с лека киселинност перфектно предава игривия характер на представителите на този огнен знак, съгласете се.

Дева – английски

Черният чай би бил твърде банален за Девите. По-близка алтернатива на техния аналог в света на чая е английският чай, който британците традиционно пият с мляко. Изборът на тази напитка веднага показва, че събеседникът е внимателен към детайлите и прави всичко според правилата.

Земните Деви обичат и ценят реда, така че наличието на определен алгоритъм в пиенето на чай е просто необходимо за тях. Е, честно казано, млякото също подсказва, че те също са малко романтични отвътре.

Везни – оолонг

Чаят оолонг, известен още като тюркоазен чай, се харесва на представителите на тази ефирна зодия. Твърди се, че полуферментиралата напитка съчетава богатия аромат на зелен чай с живия вкус на червения чай. Методът за създаването му е доста труден, така че не можете да го направите без опит.

Много Везни се отличават с вродената си мъдрост, която в много отношения ни насочва към пътя на култивирането на оолонг. Освен това чаят наистина не е за всеки и не всеки може да разбере представителите на тази зодия.

Скорпион – хибискус

Скорпионите са далеч от обикновения чай, защото би им бил твърде скучен. По-подходящ вариант в чаената вселена е аленият хибискус, който се прави от цветовете на различни видове хибискус. Тази напитка привлича и интригува както визуално, така и вкусово.

Много прилича на Скорпионите, нали? Червеният чай, особено ако се поднесе охладен, наподобява сок, което резонира с тази зодия, която е далеч от растенията. Като цяло перфектно съвпадение.

Стрелец – масала

Представителите на тази огнена зодия не седят на едно място, обичат да се развиват и са особено пристрастни към пътуванията. Ето защо техен двойник в чаения хороскоп е отвъдморският (хималайски) чай масала, дошъл при нас от Индия.

Пикантният вкус на силно сварен чай с мляко и местни подправки пленява сърцата на тези, които винаги са готови за приключения. Стрелците определено имат същото налудничаво впечатление и може да изглеждат странни за тези, които обичат класиката.

Козирог – зелен

Представителите на тази земна зодия се славят със своето трудолюбие и консерватизъм, така че само те могат да оценят богатството на вкуса на зеления чай. Освен това ободряващият ефект на тази напитка определено няма да им навреди и ще им даде енергия за постигане на всичките им цели.

Козирозите ценят стабилността и предсказуемостта, така че винаги красивият и универсален зелен чай определено би бил техният фаворит на рафта за чай.

Водолей – бъбъл

Дошъл при нас от Азия, бъбъл тий бързо спечели любовта в сърцата на феновете на чая от всички възрасти. Напитката с топчета от тапиока (и не само) е интересна не само на външен вид, но и на вкус. Необичайните комбинации от различни видове мляко, топинги и всякакви пени в хороскопа напомнят единствено и само на Водолея. Представителите на тази ефирна зодия са свикнали да мислят нестандартно и свободно, да бъдат креативни, затова и тук отново се отличиха. И ако знаем какво има вътре в балона, вътрешността на главата на Водолея все още е загадка.

Риби – бял

Естествено Рибите са най-близо до най-девственото състояние на водата, така че тяхната сродна душа в света на чая е белият чай с най-лека степен на ферментация. В древен Китай се е смятало, че може да тонизира и спомага за лесно заспиване.

Представителите на тази зодия често са обичани именно заради тяхната грижа и нежност към околните, така че си струва да спечелите такъв искрен, верен и всеотдаен приятел в лицето на Риби.