0

Г ребният канал в Пловдив за пореден път се оказа отлично място за столица на световен риболовен форум. За четвъртото издание на мондиала в дисциплината „Метод фидер“ се събраха общо 26 отбора от 17 страни. България бе представена от два отделни отбора. Спортните битки започнаха още с официалните тренировки през седмицата, където всички отбори изпробваха разни тактически варианти. В двата състезателни дни - петък и събота, вече беше време да се покаже майсторство и класа с цената на най-умело приложена тактика и вследствие на това натрупан най-голям улов.

Каракуда

Масовите риби бяха каракуди, а шараните се възприемаха като бонуси. Все пак именно те се оказваха решаващ фактор за определяне на точното място в секторното, а по-късно и в отборното класиране. Който натрупаше улов от няколко шарана, си гарантираше място в челното секторно класиране.

И така след два дни, изпълнени с динамичен риболов, с изненадващи обрати и множество интересни ситуации, на върха в генералното класиране стъпи отборът на Румъния, станал безапелационен световен шампион. Негови подгласници са фидеристите на Унгария (на второ място) и Словакия (на трето място). Световната титла в индивидуалното класиране е за Богдан Вукулеску (Румъния), на второ място се нареди Бенц Сзабо (Унгария) и Аксент Сербу (Румъния).

Двата български отбора се представиха много достойно и дори се наредиха един до друг в генералното класиране. България „В“ бе десети, а България „А“ – единадесети. Най-доброто индивидуално класиране е на Андрей Андриянов, заел 21-во място.

Тимове

Българските тимове бяха в следния състав. Отбор 1: Добри Добрев, Живко Пенев, Димитър Петров, Костадин Костадинов, Вълкан Вълканов и Йонко Йотов – капитан. Отбор 2: Даниел Радков, Тодор Петров, Андрей Андрианов, Димитър Димитров, Георги Личев и капитаните Янко Панев и Иван Стоянов. Уточняваме, че съставът бе подбран на базата на резултатите от проведеното държавно първенство.

Българите играха на максимума на своите възможности и бяха добър екип, с което се понравиха на публиката и бяха аплодирани. Все пак това е най-добро класиране на наш отбор на мондиал в тази дисциплина. Важно е да се натрупа самочувствие и да си повярваме, че можем да се мерим с най-добрите.