0

С тефани Петкова, която познаваме просто като Стефи – един от най-любимите млади български влогъри, представя втората си книга, адресирана към тийнейджърите у нас. Тя се нарича „Писмата, които никога не изпратих“ и излиза с логото на издателство „Кубар“ в иновативен формат, събрал откровените обръщения на Стефи до различни хора, изиграли важна роля в живота й, под формата на неизпратени до тях писма.

Стефани Петкова, която познаваме просто като Стефи – един от най-любимите млади български влогъри, представя втората си книга, адресирана към тийнейджърите у нас. Тя се нарича „Писмата, които никога не изпратих“ и излиза с логото на издателство „Кубар“ в иновативен формат, събрал откровените обръщения на Стефи до различни хора, изиграли важна роля в живота й, под формата на неизпратени до тях писма.

Това е втората книга на 28-годишната авторка след дебютното издание „Тайните на Стефи“, което завладя книжните класации и освен читателските симпатии й донесе и наградата „Бисерче вълшебно 2019“ в категория „Нещотърсачи” при подкрепата на рекордните 905 детски гласа.

Във втората си книга Стефи събира 20 писма послания, особено важни днес, когато спазваме разстояние един от друг, но трябва да останем заедно. С известна носталгия тя се обръща към позабравената форма на хартиените писма, мотивирайки днешните младежи по-смело да изразяват своите мисли и емоции. Самото издание включва допълнителен бележник с бели листове, които да използват, за да напишат свои писма до близките си хора. Книгата е оформена във винтидж стил с авторските илюстрации на художника Стоян Атанасов, @Kontur Creative, и е придружена с подаръчни стикери, напомнящи стари пощенски марки.

„Писмата, които никога не изпратих“ се появяват в момент, който бе невъзможно да бъде предвиден на по-ранен етап – на социална изолация и тревога за здравето на хиляди хора по света. От една страна, за да подчертаят още веднъж колко е важно общуването в ежедневието на тийнейджърите, а от друга, за да ги подкрепят в този сложен за тях период.

В своеобразния сборник от истории в писма Стефи се обръща към най-голямата си фенка, но и към своя собствен идол, към родителите и учителката си, към момичето, на което целият клас се е подигравал, и дори към своето собствено някогашно 16-годишно „аз“. В книгата младите читатели ще разпознаят много хора от собственото си обкръжение и дори самите себе си. Тя превъзмогва тревогите, свързани с порастването и откриването на света, фокусирайки се върху ценността на истинските приятелства и безусловната подкрепа, които получаваме, но не винаги успяваме да оценим.

Книгата, подходяща за читатели над 13-годишна възраст, може да се открие на сайта на издателство „Егмонт“, придружена с тематичен подарък. В книжарниците ще е от 23 май.