Л юис Хамилтън спечели квалификацията преди утрешната Гран при на Турция, но ще трябва да потегли от 11-а позиция, заради използването на четвърти двигател с вътрешното горене за сезона.

Люис Хамилтън спечели квалификацията преди утрешната Гран при на Турция, но ще трябва да потегли от 11-а позиция, заради използването на четвърти двигател с вътрешното горене за сезона.

Така от първото място ще потегли съотборникът на Хамилтън в „Мерцедес“ Валтери Ботас, който бе с 0,130 секунди по-бавен от британеца в третата фаза на квалификацията.

Втората позиция на стартовата решетка утре ще бъде за Макс Верстапен, който не успя да се пребори с Ботас за полпозишъна. Разликата между двамата бе 0,198 секунди в полза на пилота на финландеца.

Втората редица ще си поделят Шарл Льоклер и Пиер Гасли, а третата ще бъде за Фернандо Алонсо и Серхио Перес. Седми на старта ще се нареди Ландо Норис, докато осми остана Ланс Строл за екипа на „Астън Мартин“. Най-бавен във финалната фаза на квалификацията бе Юки Цунода, който ще стартира от деветата позиция на стартовата решетка в утрешния ден.