А лександър Поветкин нокаутира Дилиан Уайт в пети рунд и лиши британското страшилище от статута му на задължителен претендент за титлата в тежка категория във версия Световен боксов съвет.

Александър Поветкин нокаутира Дилиан Уайт в пети рунд и лиши британското страшилище от статута му на задължителен претендент за титлата в тежка категория във версия Световен боксов съвет.

„Руския Витяз” на два пъти бе пращан в нокдаун от съперника, но успя да събере сили и сензационно в 35-а секунда на пети рунд с ъперкът просна Уайт на земята. Това бе първа загуба за британеца от 2015 година, когато отстъпи пред Антъни Джошуа. След това Уайт записа 11 поредни победи. Поветкин пък може директно да се изправи срещу победителя между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър, които трябва да се бият на 19-и декември.

„Разбира се, не бях убеден, че след двата нокдауна двубоят ще завърши така. Но се чувствах добре и бях готов за по-нататъшния бой. Провървя ми и го уцелих. Дали това бе най-добрият ми удар в кариерата? Може би”, заяви Поветкин след успеха.

Промуотърът Еди Хърн пък обяви, че Дилиан Уайт ще се възползва от опцията в договора за реванш и че до края на годината такъв ще бъде организиран.