Д есетки дупничани се включиха в бдение със свещи в памет на безследно изчезналия Янек Миланов. 43- годишният мъж е в неизвестност от 31 юли, когато за последно е видян да се  качва в джипа на Васил Капланов – Каплата. Повече не се връща.

 

Десетки дупничани се включиха в бдение със свещи в памет на безследно изчезналия Янек Миланов. 43- годишният мъж е в неизвестност от 31 юли, когато за последно е видян да се  качва в джипа на Васил Капланов – Каплата. Повече не се връща.

 

„Трябва да ви кажа, че страшно много хора намират начин да се свържат с мен и дават страшно ценна информация, която е важна за разследването“, каза Марио Миланов, брат на Янек. Капланов е разпитан. Твърдял, че няма общо с изчезването. В последствие е задържан по обвинение в заплаха за убийство към близък на Янек- Димитър Недев. В ареста за кратко попадна и сина на Капланов, заради уличаващи записи, че е увредил колата на Янек.

Районът около Дупница беше претърсен от спец части в продължение на месеци. Няма следи от Янек, няма арестуван, няма и труп. Най-вероятно е ясно за всички, че се е случило най-лошото с него, въпросът е да разберем къде е и какво точно се е случило, казват близките.


А Васил Капланов към този момент е на свобода срещу парична гаранция, но по делото за незаконно държане на боеприпаси. Конфликтът между двамата мъже възниква преди около 3 години, когато Янек имал интимна връзка със съпругата на Каплата – Петя. Тя също е викана множество пъти на разпит, а самото разследване вече е поверено на Националното следствие.