0

Г ЕРБ-СДС и ПП-ДБ не са постигнали съгласие по време на удължения срок на преговорите за съставяне на правителство, мандатът ще бъде върнат с празна папка, и България отива на поредни предсрочни избори.Това съобщиха неофициално високопоставени източници от двете партийни централи на коалициите, цитирани от БГНЕС.

Официално от ГЕРБ съобщиха, че преговорите са приключили без да уточняват какви са резултатите. Кандидатът на ГЕРБ за министър-председател Мария Габриел ще отиде при президента Румен Радев в 16.00 часа днес. Заедно с нея ще бъде и преговорният екип на партията.

РАЗБРАХА ЛИ СЕ? ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС заедно при Радев, президентът връчи първия мандат (ВИДЕО)

Днес в 12.00 часа изтече срокът, който бе поставила номинираната от ГЕРБ за министър-председател Мария Габриел за постигане на съгласие с ПП-ДБ.

По неофициална информация мандатът ще бъде върнат днес на президента Румен Радев в следобедните часове. Очаква се потвърждение от президентската институция.

РАЗДОРИ В СГЛОБКАТА: Май отиваме на избори 2 в 1!

Всеки момент се очакват и официални изявления от партийните централи.

В понеделник Мария Габриел прие мандата от Румен Радев като кандидат за министър-председател от ГЕРБ-СДС. Това се случи в присъствието на преговорния екип на ГЕРБ и на премиера в оставка акад. Николай Денков и съпредседателят от ПП-ДБ Кирил Петков.

Кратък коментар направи и Делян Добрев от ГЕРБ, който е един от критиците на правителството в некоалиционния му формат досега.

"Не съм голям оптимист. Не разбирам какво му е толкова важното на Тагерев, че един Тагарев да ни прати на избори", каза Добрев тази сутрин.