Т ри дни след съобщението за кончината на кардиолога д-р Емил Вакльов дойде трагичната вест за починал още един медик с COVID-19. На 31 август в Многопрофилната болница в Силистра е загубил битката със заразата общопрактикуващият лекар д-р Марин Маринов.

Три дни след съобщението за кончината на кардиолога д-р Емил Вакльов дойде трагичната вест за починал още един медик с COVID-19. На 31 август в Многопрофилната болница в Силистра е загубил битката със заразата общопрактикуващият лекар д-р Марин Маринов.

61-годишният уважаван медик е бил приет в Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение на болницата на 25 август в тежко състояние.

„С прискърбие ви съобщаваме, че ни напусна нашият дългогодишен колега д-р Марин Маринов след петдневна битка с COVID-19. Това е първият медик в Силистренска област, загубил битката със заразната болест. Д-р Марин Маринов е дългогодишен общопрактикуващ лекар, всеотдаен професионалист и изключителен човек, който достойно и отговорно се грижеше за своите пациенти“, написаха в съобщение на сайта на болницата колегите му.

Д-р Маринов е общопрактикуващ лекар още от стартирането на здравната реформа в България през 2000-та година. Като личен лекар д-р Маринов е обслужвал 4734 пациенти.

От Българския лекарски съюз също изказаха съболезнования на семейството и близките на д-р Маринов. „С дълбока скръб посрещнахме новината за смъртта на д-р Маринов. За близо месец четвърти член на голямото лекарско семейство загуби битката с коварната болест. Д-р Маринов ни напусна, но с достойнство изпълняваше своя професионален и морален дълг“, пишат от съюза.