Е велин Банев-Брендо е поискал да излежи и трите си присъди у нас, съобщиха от Софийския градски съд. Две от присъдите на Кокаиновия крал са издадени от Румъния и Италия.


В СГС е образувано производство по молба на Брендо с искане тези присъди да бъдат приети и признати у нас. Той е приложил и копия от самите присъди, твърди бТВ. У нас Брендо има присъда от 6 години лишаване от свобода при строг режим на изтърпяване. Той не е бил открит на територията на страната и е обявен за издирване. Евелин Банев беше арестуван в Украйна, като местните съдебни власти са постановили временно задържане под стража за срок от 20 дни. От българска страна е изпратено искане за екстрадиция.
От СГС посочиха, че въпреки предоставените копия от присъдите към момента българската прокуратура не е получила официални документи от италианска и румънска страна.
Искането на Брендо да излежи присъдите си у нас на този етап се определя като недопустимо. От съда посочиха още, че Брендо може да отправи същото искане отново, след като бъде екстрадиран на територията на България или на тази на Румъния, където също е издирван с цел екстрадиция.