17-годишен велосипедист е починал на място след катастрофа с лек автомобил в село Търнава, съобщиха от полицията във Враца. Сигналът е получен на 29 юни в 23.15 часа.  

17-годишен велосипедист е починал на място след катастрофа с лек автомобил в село Търнава, съобщиха от полицията във Враца. Сигналът е получен на 29 юни в 23.15 часа.  

Установено е, че лек автомобил, управляван от 39-годишна жена от Бяла Слатина, е блъснал 17-годишен велосипедист от село Алтимир, който починал на мястото на катастрофата. Пробата за алкохол на водача на лекия автомобил е положителна- 1,05 промила. 

Наблюдаващият прокурор от Окръжна прокуратура – Враца изготви постановление за привличане към наказателна отговорност спрямо жената, която е с инициали В.В., стана ясно от прессъобщение на прокуратурата. 

До разследването е установено, че 39-годишната В.В. е управлявала лек автомобил м. „Ауди А4“ по ул. „Георги Димитров“ в с. Търнава, област Враца. Жената не контролирала непрекъснато превозното средство и не осъществявала зрителен контрол върху пътното платно. Вследствие на действията й настъпил удар с предната дясна част на управлявания от нея автомобил в задната гума на движещия се пред нея велосипед. Вследствие на сблъсъка починал 17-годишният велосипедист Г.К. от с. Алтимир.

Предизвикалата пътнотранспортното произшествие В.В. е била тествана за употреба на алкохол. По надлежен ред е било установено, че тя управлявала МПС под въздействие на алкохол – с концентрация 1,05 промила. От направена справка е видно, че водачът има нарушения на Закона за движението по пътищата.

Предстои В.В. да бъде привлечена в качеството на обвиняема за извършеното от нея престъпление по транспорта, причинило смъртта на друг участник в движението. Изготвено е постановление на наблюдаващия прокурор за задържането й за срок до 72 часа за довеждането й във Врачанския окръжен съд.