0

К огато става въпрос за първа среща, често пъти има неизказани правила и теми, които някои мъже предпочитат да избягват. Има няколко общи теми, които обикновено карат мъжете да се колебаят дали да се впуснат в дълбоки разговори още от самото начало. Ето пет теми, от които мъжете могат да се срамуват в първите моменти на запознанство с нов човек.

1. Минали връзки

Засягането на минали връзки може да бъде чувствителна тема за много хора и мъжете не правят изключение. На първа среща те обикновено не желаят и не трябва да обсъждат предишните си романтични преживявания по няколко причини.

На първо място, това може да се дължи на факта, че те не искат да се занимават с миналото и предпочитат да се съсредоточат върху настоящия момент с новата си партньорка.

Второ, задълбаването в минали връзки понякога може да предизвика болезнени спомени или нерешени проблеми, които те може да не са готови да обсъждат с нов човек.

И накрая, обсъждането на бивши партньори твърде рано в началото на една зараждаща се връзка може да създаде впечатлението, че човек е привързан към миналото или не е напълно емоционално готов за нещо ново.

2. Лични финанси

Паричните въпроси могат да бъдат деликатна тема за всеки, а това важи с особена сила за първата среща. Мъжете може да се притесняват да говорят за личните си финанси, защото не искат да изглеждат самохвални или материалистични.

По същия начин те може да се притесняват да не създадат неловка динамика, ако има значителна разлика във финансовото състояние между тях и половинката им. Освен това обсъждането на парите твърде рано във връзката може да се стори твърде интимно или напредничаво за някои мъже, които предпочитат да се съсредоточат върху изграждането на връзка, основана на общи интереси и ценности.

3. Семейна драма

Семейната динамика може да бъде сложна и не всеки се чувства комфортно да споделя подробности за семейния си живот още в началото. Мъжете предпочитат да не обсъждат семейна драма или други проблеми по време на първа среща, защото искат разговорът да бъде лек и приятен.

Може също така да смятат, че семейните въпроси са лични и да предпочитат да споделят тези подробности с някого, на когото имат доверие и с когото имат по-дълбока връзка. Засягането на семейни проблеми твърде рано също може да създаде усещане за тежест или негативност, което те предпочитат да избегнат по време на първата среща.

4. Стрес на работното място

Работата е важна част от живота на много хора, но невинаги е най-вълнуващата тема за разговор на първа среща. Мъжете може да избягват да обсъждат стреса или предизвикателствата в работата, защото искат да представят себе си в най-добрата светлина и да се съсредоточат върху доброто прекарване на времето с партньорката си.

Те се притесняват, че навлизането в теми, свързани с работата, може да ги отблъсне или да ги накара да изглеждат прекалено фокусирани върху кариерата си. Вместо това може да предпочетат да говорят за хобита, интереси и стремежи, които показват тяхната личност извън работното място.

5. Бъдещ ангажимент

Докато някои мъже може да са отворени за обсъждане на бъдещи цели и стремежи, други може да се чувстват неудобно да се впускат в обсъждане на дългосрочни ангажименти на първа среща.

Това колебание може да се дължи на желанието им да не бързат и да не прибързват със сериозни дискусии, преди да се опознаят по-добре. Освен това обсъждането на бъдещи планове като брак, деца или съвместен живот може да изглежда прибързано и да оказва ненужно напрежение в ранните етапи на връзката.

Мъжете предпочитат да се наслаждават на настоящия момент, без да избързват прекалено напред.