0

В специалния брой на приложението „Златно време” на вестник „Телеграф” в навечерието на големия празник Цветница, ще откриете:

- Светът на Фрида Кало – много болка, копнежи, разочарования и пъстра палитра от цветове.

- Кумичане пази момите от страшния змей – още за обичаите, свързани с Лазаровден и Цветница.

- Защо Петър Дънов възвеличи жълтия кантарион и коя негова рецепта да забъркате с билката, наричана Христова кръв. Какво препоръчва баба Ванга за кантариона?

- Как можеш да сложиш Мерилин Монро или Грейс Кели във ваза, как да вдъхнеш от аромата на Моника Белучи или Елизабет Тейлър. И кои още любими на всички времена актриси си имат рози, кръстени на тях.

- Пет филма, които ни връщат към младостта и в чиито имена има цветя – подсказваме, в тях се наслаждаваме на звезди като Жерар Филип, Ален Делон, Джина Лолобриджида.

- Каква е ролята на цветята в турските сериали и какво „цвете на любовта“ подари Йомер на Дефне (“Моето име е Мелек“) и какво получи като допълнение към аления си тоалет Рейян от Миран (“Вятърничав“), кога Зия (“Наследство“) сади и пресажда цветя и какво послание носи букетът в ръцете на злодей като Ведат (“Ти разкажи, Черно море“).

- Какво похапват героите в Средната земя на Толкин – какъв комат ръфат за енергия елфите, защо джуджетата нямат насита и как троловете ще изядат овена, но няма да простят и на фермера.

- Десет необикновени растения, които поразяват с красота, но не и с миризма – поне три от тях приличат на полови органи, ще се уверите сами!

И още:

- Какъв чай си според зодията ти – зелен, английски, а може би от морски зърнастец?

- Рекорди на Гинес с 92-килограмов букет и други растения, както и колко пая могат да се направят от тиква, която тежи 1247 кг 13 растения, които ни служат като амулети.

Не пропускайте приложението „Златно време” – всеки четвъртък в „Телеграф”. Златно приложение (и приключение) за златните ни читатели! А на 2 май ще получите и специалния великденски брой!