0

П ропутински телевизионен канал пусна видео с компютърна симулация на унищожителен ядрен удар по Лондон, при който загиват 850 000 души, а ранените са 2 милиона.

СТРОГО СЕКРЕТНО: От тук Русия може да унищожи света с ядрени ракети "Буревестник" (СНИМКА)

Четириминутното видео с коментар на английски език очевидно е част от съгласувана кампания за сплашване на Великобритания, за да не даде разрешение на Украйна да ползва ракети Storm Shadow срещу цели, дълбоко в Русия.

СЕКРЕТЕН ДОКЛАД: България е сред целите на руски ядрен удар!

Обкръжението на Путин многократно предупреждава Запада, че може да използва ядрено оръжие в случай на ескалация на войната.

Скандалното видео започва с думите: „Представете си за момент, че се случва невъобразимото. Ядрено оръжие експлодира над Лондон. В този документален филм ние изследваме опустошителните последици от тази катастрофа.“

ВЪЗПИРАЩ ФАКТОР: НАТО разполага повече ядрени оръжия!

„В симулацията ще използваме бойна глава с мощност от 750 килотона. Това е доста мощен заряд.“

Коментарът предупреждава зрителите: „При детонация огнена топка, гореща като слънцето, бързо се разширява, достигайки радиус от 950 метра. Всичко, уловено вътре в това огнено кълбо, незабавно се изпарява. В нашата симулация епицентърът на експлозията е в Уестминстър. Хората в този радиус дори няма да усетят нищо, защото скоростта на предаване на нервните импулси е по-бавна.“

„В радиус от 5 км от епицентъра на град Лондон, Камдън Таун, Кенсингтън, Брикстън тези райони ще получат най-много разрушения. Сградите ще бъдат разрушени и отломките ще запълнят улиците, създавайки изключително опасни условия за всички в близост.“

„Като се има предвид гъстотата на населението в централен Лондон, първоначалният брой на загиналите може да надхвърли 250 000 души и около 600 000 ранени в радиус от 10 километра, радиацията ще причини изгаряния трета степен.

Видеото твърди, че „според различни оценки, още 450 000 души ще умрат от изгаряния, отломки, наранявания или лъчева болест, а над един милион ще бъдат травматизирани“.

„Много от тези наранявания може да се окажат фатални през следващите дни и седмици. По-специално лъчевата болест ще отнеме животи дни и седмици по-късно. След време още около 100 000 ще бъдат добавени към броя на загиналите.“

„Приблизителните жертви в случай на експлозия на ядрена бомба от 750 килотона в Лондон биха били около 850 000 убити и около 2 милиона ранени. Ако експлозията се случи на земята, а не във въздуха, картата на радиоактивните отпадъци ще бъде значително разширена и радиоактивните отпадъци могат дори да достигнат до Манчестър, заразявайки хора, земя и животни.“

„Проблемът с ядрената експлозия в Лондон също е, че Лондон по същество не е проектиран да оцелее при такова бедствие. Единадесет от двайсетте лондонски болници щяха да бъдат обхванати от взрива. Останалите болници физически няма да могат да се справят с броя на жертвите. Много хора все още са живи под развалините на горящите сгради, но никой няма да може да им помогне.“

„От създаването на ядрените оръжия преди по-малко от сто години е имало повече от 20 инцидента, при които държава с ядрено оръжие е била на една крачка от ядрена катастрофа...Ядрените оръжия са реална заплаха за нашето бъдеще...“

Телевизионният канал в своя репортаж припомни как Путин през 2018 г. каза, че в случай на ядрена война: „Ние ще отидем на небето като мъченици, а те (на Запад) просто ще умрат, защото дори няма да имат време да се покаят“.

По-рано този месец медийните марионетки на Путин призоваха Великобритания да бъде потопена под радиоактивно цунами със своето „супероръжие“ Посейдон.

Пропагандната телевизия на Кремъл канал "Россия-1" поиска "критична заплаха" от Путин да спре Великобритания, САЩ и други западни страни да дадат разрешение на Украйна да използва ракети с голям обсег за удари на руска територия.

„Има, разбира се, по-радикален вариант“, каза генерал-лейтенант Гурулев, бивш танков командир и военен стратег. „Хората на Великобритания са там, те също искат да живеят добър и щастлив живот за наша сметка, нали? Но ако няма Великобритания, няма проблем."

„Посейдон“ е безпилотен подводен дрон с ядрен двигател и "неограничен обхват". Путин го вижда като част от своя нов ядрен арсенал и го класифицира като „супероръжие“.

Той е проектиран да носи стратегически ядрени бойни глави до 100 мегатона и може да предизвика катастрофални разрушения. Може също така да се използва с по-малка огнева мощ като тактическо оръжие.

Някои доклади посочват, че подводната му скорост е до 213 км/ч, с възможност за работа на дълбочини под 900 метра. Той трябва да бъде готов скоро, но подробностите за тестовете остават секретни.

Оръжието може да бъде пуснато от руски подводници като „Белгород“.

На него се гледа като на оръжие без сравнение в света, хибрид между ядрена ракета и подводница, пише DailyMail.