З а малки и големи гозбите на баба са символ само на едно - истинска магия. Незабравим спомен за летата, прекарани в къщата на село, несъмнено оставят топлата пилешка супа, която сгряваше премръзналите ни ръце след цял ден игри в снега. С лека носталгия към отминалите години Ви разкриваме тайните на най-ароматната супа, която сте опитвали някога. Удоволствието ще бъде пълно, ако към нея прибавите и парченце пухкава домашна питка, чиято рецепта може да очаквате още утре в рубриката "Тайни от кухнята". 

За малки и големи гозбите на баба са символ само на едно - истинска магия. Незабравим спомен за летата, прекарани в къщата на село, несъмнено оставят топлата пилешка супа, която сгряваше премръзналите ни ръце след цял ден игри в снега. С лека носталгия към отминалите години Ви разкриваме тайните на най-ароматната супа, която сте опитвали някога. Удоволствието ще бъде пълно, ако към нея прибавите и парченце пухкава домашна питка, чиято рецепта може да очаквате още утре в рубриката "Тайни от кухнята". 

Необходими продукти:

  • пилешко месо - бутчета, крила и плешки (400 г) домашно месо
  • картофи - 6 - 7 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • червен пипер - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • доматен сок - 200 мл.
  • фиде
  • сол
  • чубрица
  • черен пипер
  • девесил - пресен или сух
  • яйца - 2 бр.

Начин на приготвяне:

Слагаме месото да се вари в подсолена вода до готовност. Едновременно с това в друга тенджера нарязваме картофите, моркова, лука и червения пипер на по-големи парчета и варим около 30 минути. Добавяме доматения сок при зеленчуците. Когато месото вече е сварено го обезкостяваме и добавяме към зеленчуците, прецеждаме бульона и го доливаме в тенджерата. Ако използвате пилешкия бульон ще получите така характерния за селската супа по-жълт цвят, ще бъде и по-мазна. Овкусяваме със сол, чубрица и черен пипер - малко преди да изключим котлона, добавяме и девесила. Добавете фидето и доварете супата за още няколко минути. Междувременно пригответе застройката с 1 яйце, 1 с.л. брашно и 1 ч.ч. кисело мляко. Продуктите се разбиват добре до получаването на еднородна смес, която се загрява постепенно на бавен огън. Когато сместа се сгъсти, към нея се добавя малко от бульона от супата, вари се 1-2 минути с него и после всичко се слага супата.

* Рецепта: recepti.gotvach.bg